6 Mart 2013 Çarşamba

Extreme Sailing Series’de söz gençlerde

 

Extreme Sailing Series 2013, dün Umman’ın Muskat kentinde sekiz takım ve bir davetli takımla start aldı. Yarışların ilk günü X40’lar için mükemmel hava koşullarında gerçekleştirildi. Özellikle son iki yarışta 17 knot’a ulaşan hava yarışlara ayrıca heyecan kattı. Bu sezonun en dikkat çekenleri ise hiç kuşkusuz genç skipper’lar.

2012 serisinin birincisi Leigh Mc Millan’lı The Wave Muscat, kendi sularında başarılı bir performans göstererek puanlamada günü ilk sırada tamamladı. Artık serinin en eskilerinden olan ve günü ikinci sırada kapatan Red Bull Sailing Team’in skipper’ı Roman Hagara, “Hava harika, ekibimiz de çok iyi iş çıkarıyor. Ancak önemli olan zirvede kalabilmeyi başarmak” dedi. Ernesto Bertarelli’nin Alinghi’si ise furling sistemindeki probleme rağmen Red Bull Sailing Team’in arkasından gelmeyi başardı.


Her ayakta, ev sahibi ülkeden bir takımında katılacağı 2013 serisinin Ummanlı konuk takımı ise Team Duqm Oman oldu. Robert Greenhalgh dümenciliğindeki takım büyük bir başarı göstererek günü dördüncü sırada tamamlamayı başardı.

Bu yarışta gözler bir de serinin yenisi İsviçreli Realteam’deydi. D35’lerden gelen, Jerome Clerc skipper’lığındaki takım, çok gövdelilerdeki deneyimleri sayesinde iki yarışta birinci oldu. X40’ların da çok gövdeli olmasına rağmen bambaşka bir deneyim olduğunu söyleyen Clerc, ilk deneyimlerinde daha büyük başarılara imza atacaklarının garantisini verdi. Serinin bir diğer yeni takımı ise Team Korea’ydı. Filonun en genç dümencisi olan 22 yaşındaki Peter Burling’in skipper’lığındaki takım sekizinci sırada günü tamamladı.


Extreme Sailing Series’de ilk deneyimini yaşayanlardan biri de GAC Pindar’ın skipper’ı William Tiller’dı. Eylül ayında, ilk kez yapılacak Red Bull Youth America’s Cup’ta Yeni Zelandalı takım Full Metal Jacket’ın dümeninde görev alacak Tiller henüz 24 yaşında ancak çok sıkı bir match race yarışçısı olarak tanınıyor. Red Bull Youth America’s Cup’ta AC45’lerle yarışacak olanTiller için Extreme Sailing Series aynı zamanda antrenman. X40’lardaki ilk yarış deneyimini “Extreme Sailing Series zor olduğu kadar eğlenceli de. Bu tekneler muhteşem. En ufak rüzgarda inanılmaz ivme kazanıyor” sözleriyle aktaran Tiller ve ekibi puanlamada yedinci sırada yer aldı.

Muskat ayağı 8 Mart’ta sona erecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder