5 Mart 2013 Salı

İlk VO65’te parçalar birleşiyor



Volvo Ocean Race 2014-15 yarışında işler hızlandı. Geçtiğimiz günlerde Lizbon’un sekizinci durak kenti olacağını açıklanmıştı. Volvo Ocean Race’ten bugün yapılan bir açıklamada ise yarın Alicante’deki yarış merkezinden önemli bir duyuru yapılacağı belirtildi. Geçen günlerde bir süredir buradan yazdığım, Alinghi’nin de yarışa katılacağı konusunda anlaşmanın sağlandığı bilgisi gelmişti. Yarınki açıklamanın onunla ilgili olması kuvvetle muhtemel.


Bu arada yeni yarışın yeni tekneleri VO65’lerin ilkinde önemli bir aşamaya gelindi. Kadınlar takımı SCA’in teknesi bir numaralı VO65’in gövdesi ve güvertesi tamamlanarak üretildikleri hangardan çıkarıldı. Gövde, üretildiği İtalya’daki Persico Tersanesi’nden tüm parçaların birleştirileceği Güney İngiltere’deki Green Marine’e doğru geçen hafta sonu yola çıktı. Yarışın adına ve sponsoruna uygun olarak Volvo kamyona yüklenen bir numaralı gövdeyi; Avusturya, Almanya ve Hollanda üzerinden uzun bir yolculuk bekliyor. Gövdenin 13 Mart’ta Green Marine’e ulaşması bekleniyor. Fransa’nın Vannes kentindeki Multiplast Tersanesi’nde inşa edilen güverteyi ise daha kısa bir yol bekliyor. Güverte 11 Mart’ta yola çıkacak.


Bir haber de direk ve bumbalardan. Bu konuda çözüm ortağı olarak, geçen yarışta armasında hiçbir sorun meydana gelmeyen Camper ve Team Telefonica’nın donanımcısı Southern Spars seçilmişti hatırlasanız. Yeni Zelanda merkezli Southern Spars’ta da işler hızla ilerliyor. Gelen bilgiler üç adet direk ve bir bumbanın neredeyse tamamlandığı yönünde. İlk iki direk nisan ayında Green Marine’e doğru yola çıkacak ve burada gövdeye monte edilecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder