6 Mart 2014 Perşembe

35. America’s Cup’ta kapışma başlıyor


35. America’s Cup’ın Oracle’a karşı meydan okumaya aday olduğunu duyuran ilk takımı Team Australia için dün çok önemli bir gündü. Takım hem skipper ve ekibini açıkladı hem de 35. Kupa’ya hazırlık niteliğindeki ACWS’de yarışacağı AC45’ini suya indirdi.

Hamilton Island Yacht Club’dan yapılan açıklamada takımın skipper’ı olarak geçen yıl ISAF Rolex Yılın Yelkencisi ödülünü alan olimpiyat altın madalyalı Mathew Belcher olarak açıklandı. 31 yaşındaki Avustralyalı yelkenci bugüne kadar beş kez 470 sınıfında dünya şampiyonu oldu. 2012 Londra Olimpiyatları’nda ülkesine altın madalya kazandıran, 2017’de yapılacak 35. America’s Cup’ın yanında  2016 Rio Olimpiyatları’na hazırlığını da sürdürecek olan Belcher’ın yanındaki bir başka önemli isim Seve Jarvin. 18ft Skiff sınıfında yarıştığı ekibi Gotta Love It 7 ile Avustralya şampiyonu olan Jarvin geleceğin James Spithill’i olarak gösteriliyor. Jarvin aynı zamanda Extreme Sailing Series’de bu yıl yine Hamilton Island Yacht Club’ın takımı olan GAC Pindar’ın dümencilik görevini üstleniyor. 

Mathew Belcher
Takımın AC54’i ise dün takımın Sidney’deki merkezinde suya indirildi. Takım Mart-Haziran aylarında Sidney Limanı’nda Oracle Team USA ile birlikte antrenman yapacak.

Bu arada Prada bir kez daha Luna Rossa’ya sponsor oldu. 34. Kupa’da yönetime bir hayli baş kaldıran, son dakikada yarıştan çekilmenin eşiğinden dönen Prada’nın CEO’su Patrizio Bertelli takıma 50 milyon euro’yla destek çıkacağını açıkladı. 

Pete Melvin liderliğindeki bir grup tarafından hazırlanan yarış kurallarının da bu ay açıklanması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder