3 Mart 2014 Pazartesi

Azuree 46, Karayipler’de ikinci

Sleeper
Yarış çok uzaklardan ancak bizi fazlasıyla ilgilendiren bir haberi barındırıyor. Bu yıl altıncı kez Karayipler’in ılık sularında düzenlenen RORC Caribbean 600 yarışı bu kez bizden bir konuğu, Sirena Marine tarafından Türkiye’de üretilen Sleeper isimli Azuree 46’yı ağırladı. Üstelik İngiliz yelkenci Jonty Layfield’ın sahibi olduğu Sleeper, IRC 1 sınıfında ikinci oldu.

Rambler ve Bella Mente
11 Karayip Adası çevresinde düzenlenen 600 deniz millik yarışa bu yıl 11 farklı ülkeden 60 tekne ve 600’den fazla yarışçı katıldı. Katılımcı tekneler arasında Volvo 70’den tutun da Swan’lar, TP52’ler, IMOCA 60’lar, Class 40’lar vardı. Yarış yaklaşık iki gün sürdü. 24 Şubat’ta Antigua’nın Fort Charlotte kıyısından start alarak Karayip Adaları’nın arasında dolaşan filo finişi de başladığı yerde verdi. 28 Şubat’ta finişe ilk ulaşan tekne, Bella Mente (JV72) oldu ve ‘line honour’ unvanını elde etti. Ardından 90 feet’lik Rambler (Reichel Pugh) yarışı tamamlarken ondan iki dakika sonra da Shockwave (mini maksi) finişe ulaştı.

Düzeltilmiş zamanda genel sıralamada birinciliği Shockwave elde ederken, ikinci Bella Mente, üçüncü de Pace (TP52) oldu.

Shockwave
Türkiye’de üretilen, birinci gövde Azuree 46 Sleeper ise IRC 1 sınıfının ikincisi oldu. İlk açıkdeniz yarışına katılan Sleeper, yarışı birinci sırada götürürken finişe 20 mil kala dümen palasına, Antigualı balıkçıların denize bıraktığı bir istakoz kafesinin takılması nedeniyle hız kaybederek birinciliği Tonnerre de Breskens 3’e (Ker 46) kaptırdı. Sleeper, genel sıralamada da 60 tekne arasında 11’incilik elde etti.

Türkiye’de üretilerek ekim ayında sahibine teslim edilen Sleeper, Cannes ve Cenova fuarlarında sergilenmişti.


Fotoğraflar: Tim Wright/photoaction.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder