18 Mart 2014 Salı

Huzurlarınızda Team Alvimedica VO65’i


Volvo Ocean Race’te starta sadece yedi ay kaldı, işler de hızlanıyor. Team Brunel’den sonra Abu Dhabi Ocean Racing de teknesini aldı, antrenmanlarına başladı. Artık sıra Team Alvimedica’ya geldi. Teknenin tamamlanmasına çok az kaldı. Hatta takımın Facebook hesabından gövdenin logoyla giydirilmiş ilk görüntüsü 8 Mart Cumartesi günü paylaşıldı.

Aslında Volvo Ocean Race cephesinde en önemli gelişme İspanyol Team Campos ile Team New Zealand’ın güçlerini birleştirerek yarışa katılacağını duyurması oldu. Volvo Ocean Race’ten henüz resmi bir açıklama yok. Söylentileri bir süredir zaten kulağımıza geliyordu. Ancak Team Campos’un basın bülteniyle duyurmasının ardından haber resmiyet kazanmış oldu. Bültende takımın merkezinin, halen Team Campos’un merkezi olan Sanxenxo olacağı da duyuruldu. Takımla ilgili başka bir açıklama yapılmadı. Kiwi-İspanyol karışımı takımın da katılımıyla 2014-15 filosundaki tekne sayısı yediye yükseldi. Yarışın CEO’su Knut Frostad en az sekiz takımın start alacağını duyurmuştu.


Bir haber de ‘kızlar’ takımı SCA’den. Dün yapılan açıklamada ekibe üç kadının daha katıldığı duyuruldu. Bunlardan biri dünyanın etrafını tek başına batıda doğuya dolaşan 41 yaşındaki İngiliz yelkenci Dee Caffari. Diğerleri de ABD’li Sara Hastreiter ve İsviçreli Elodie-Jane Mettraux. (Kendisi ekibe daha önce katılan Mini Transat 2013 seri sınıfının birincisi Justine Mettraux’nun kardeşi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder