12 Eylül 2013 Perşembe

Volvo Ocean Race rotası değişti

Yeni rota
Volvo Ocean Race 2014-15 rotası aylar önce açıklanmıştı. Brezilya yarış rotasına iki şehriyle ev sahipliği yapacaktı Itajai ve Recife... Hatırlarsanız Recife ayağı, Brezilya’nın en ünlü  yelkencisi, 2005-06 yarışı birincisi Torben Grael’in de katılımıyla duyurulmuş, kentin bir takımla da yarışta yer alacağı açıklanmıştı. Ancak bugün yapılan bir açıklamayla Recife’in yarıştan çekildiği duyuruldu. Yerine ise Cape Town geçti. Son durumda Volvo Ocean Race filosu Brezilya’da sadece Itajai’ye uğrayacak.  Bu, 1973-74’ten bu yana Volvo Ocean Race filosunu ağırlayan Cape Town’ın yarıştaki 40. yılı olacak. Bu durumda Alicante’den start alacak filonun ilk olarak Cape Town’da mola verecek. Söz konusu değişiklikle yarış rotası 39.379 deniz mili oldu.


Bu arada 2014-15 yarışına şu ana kadar katılımı kesinleşen iki takım var; kadınlar takımı SCA ve Abu Dhabi Ocean Racing. Önümüzdeki iki Volvo Ocean Race’te kullanılacak VO65’lerin üretimi ise İngiltere’deki Green Marine’de son hızla devam ediyor. İlk teknenin talibi  Team SCA, yeni VO65’lerine kavuşmak için gün sayıyor. Takım geçen hafta VO70’lerindeki son antrenmanı yaptı. Teknenin North Sails yelkenlerindeki marka giydirmesi tamamlanmak üzere.  

Bildiğiniz üzere farklı ülkelerde üretilen parçalar Green Marine’de bir  araya  getiriliyor. Gelen habere göre Green Marine’de yedinci VO65’in birleştirilmesine geçen hafta başlandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder