15 Eylül 2013 Pazar

Çağla Dönertaş emin adımlarla ilerliyor


Çalışmalarının meyvelerini teker teker toplamaya devam eden laser radial’ci Çağla Dönertaş’tan bir güzel haber daha aldık. Çağla, İspanya’nın Santander kentinde yapılan ISAF Dünya Kupası hazırlık yarışlarında 23 rakibini geride bırakarak ikinci oldu.

Santander’de 9 Eylül’de başlayan hazırlık yarışları bugün sona erdi. Bu yarış, önümüzdeki yıl yine aynı kentte düzenlenecek ISAF Dünya Şampiyonası’na hazırlık amacını taşıyor. Aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyatları için de kota yarışı. Bir hafta süren mücadele bugün sona erdi ve Çağla Dönertaş 25 puan alarak gümüş madalyaya hak kazandı. Altın madalya ise 2012 Londra Olimpiyatları’nda yarışan Japon yelkenci Manamo Doi’ye gitti. Çağla bu başarısıyla, üçüncü olan 2008 dünya şampiyonu İngiliz sporcu Chloe Martin’i de geride bırakmış oldu. 


Çağla neler hissettiğini şöyle anlattı:

“Üzerinden bir süre geçtikten sonra yeniden Avrupa'da madalya kazanmak çok mutluluk verici. Londra'daki olimpiyat tecrübesi de çok faydalı oldu. Son gün az rüzgardan madalya yarışı yapılamadı, yoksa altın madalya şansım da vardı. 2014'de ISAF Dünya Kupası için buraya yine geleceğiz, bu başarı çok iyi bir moral oldu.”

Çağla Dönertaş’ı sırada bekleyen mücadele Çin’deki Dünya Şampiyonası. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder