24 Eylül 2013 Salı

İlk VO65 suya indi


2014-15 Volvo Ocean Race’in one design teknesi VO65’in ilki nihayet bugün suya indi. Aylardır beklenen bu özel an İngiltere’nin Southampton kentinde gerçekleşti. Böylece Volvo Ocean Race’te yeni bir döneme girilmiş oldu.

İlk VO65, yarışa ilk kayıt veren ve tamamı kadınlardan oluşacak Team SCA’in. Takımdan Liz Wardley geçtiğimiz hafta tüm parçaların birleştirildiği Green Marine’deydi ve teknenin salmasının takılma aşamasını bizzat izlemişti.

Liz Wardley
2017-18 Volvo Ocean Race’te de kullanılacak VO65’lerin en önemli özelliği, ekran ve bilgisayar karşısında yarışı takip edecek izleyicilere daha fazla görüntü sunabilecek şekilde tasarlanmış olması. Teknede görev yapacak medyacının daha fazla görüntü sağlayabilmesi için gerekli olacak her türlü ayrıntı teknenin üretim aşamasında düşünülmüştü.

İlk VO65’in ilk test seyirleri bu hafta yapılacak, tüm donanım ve sistemler gözden geçirilecek. İlk gerçek testi ise sahibi SCA kızları ile İngiltere’den, takımın merkezi olan Lanzarote’ye olan yolculuğunda olacak.

Farr Yacht Design’da tasarlanan, parçaları Fransa, İtalya ve İsviçre’de üretilen VO65’ler İngiltere’deki Green Marine’de bir araya getiriliyor. İlk VO65’in üretim aşamasında 120’den fazla kişi 36 bin saat çalıştı. Fotoğraflar: Rick Deppe


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder