11 Temmuz 2012 Çarşamba

Korza “aşağı” inmeye hazır



Gürhan Tüker, ya da nam-ı diğer Kör Lee’nin yeni Korza’sı dün nihayet tuzlu suyla buluştu. Atabay Marina’da suya indirilen Korza için küçük bir temsili tören düzenlendi. Gürhan Tüker, adet gereği “tehlikelerden ve kazalardan korumak” amacıyla yeni Korza’nın salmasında bir şişe şampanya patlattı. Ardından tekne suya indi ve IRC ölçümleri yapıldı.

Tekneyle ilgili son bilgileri Can Ergün’den alıyoruz: “Korza suya indi, tüm denge hesapları, baş kıç trimi, deplasman aynı hesaplandığı gibi gözüküyor. Bir günlük antrenmanın ardından cuma günü yarışa giriyoruz. Yelkenler bir yandan Doyle tarafından düzeltiliyor, ekip hala teknede rötuşları, yatakların montajı gibi işleri tamamlıyor. Hazır olanlar ise güverte donanımı, direk ve salma yani tekneyi götürecek her şey ufak ayarlar dışında hazır, motor, pervane ve elektrik sisteminde sıkıntı yok, elektronikler takıldı.”


Gürhan Tüker’in geçtiğimiz yıla kadar kullandığı Korza, 55ft’lik boyuyla filonun en büyükleri içerisinde yer alıyordu. 1995 yılında salması kopan Korza alabora olmuş, sonrasında 12 yıllık bir refitin ardından değişen içi, güvertesi ve yeni 24 metrelik karbon direğiyle filoda yerini almış ama yine birçok talihsizlikler yaşamıştı. Sonunda Gürhan Tüker teknesini yeniden değiştirmeye karar vermişti.

CSC Composites’te 5,5 aylık ve 6500 saatlik geceli gündüzlü çalışmanın sonunda hedeflendiği gibi Aşağı Yarışı’na yetiştirilen Korza’nın üretim hikayesini ağustos ayında Naviga’da okuyabilirsiniz.






2 yorum: