9 Temmuz 2012 Pazartesi

Provezza ekibi şimdi de TP52’lerin dünya arenasında



İlk duyurusu geçtiğimiz nisan ayında yapılan TP52’lerin yeni trofesi 52 Super Series’i Başüstü olarak elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Hatırlatmak gerekirse trofenin ilk iki ayağı Barcelona ve Sardinia’da, sınıfın en ünlü beş takımının katılımıyla yapılmıştı. Serinin üçüncü ayağı ise yarın Mallorca’nın Palma kentinde başlayacak. The Royal Cup kapsamında yapılacak bu ayak bizim için daha da önemli çünkü Ergin İmre’nin TP52’si Provezza 7 seriye katılacak ve nihayet uluslararası arenada boy gösterecek.

Takımdan aldığım bilgiye göre yarışacak ekip Mallorca'ya gitmiş ve antrenmanlara başlamış bile. Peter Lester taktisyenliğindeki ekip, Alessandro Benigni, Ahmet Edipoğlu, Alan Douglas McGlashan, Erkin Özkan, Kemal Aksüyek, Kıvanç Sevinç, İrfan Gezici, Nick Rogers, Gonzalo Infante Llorca, Richard Bardwell, Togan Alper, Tim Haynes, Tony Evans ve Ergin İmre’den oluşuyor.


Provezza 7 ekibi 14 temmuz’a kadar sürecek The Royal Cup’ın hemen ardından, 16 Temmuz’da yine Palma’da başlayacak Copa del Rey Audi Mapfre’de mücadele edecek. Ve bundan böyle serinin tüm yarışlarını takip edecek.

Seriye Provezza’yla birlikte ilk kez katılan bir diğer TP52 de Avusturyalı Aquila. 2008’te suya inen teknenin eski adı Mutua Madrilena. Bu iki yeni katılımla seride yarışan takım sayısı sekize çıktı.

Ergin İmre, Provezza 7’yi yaklaşık 1,5 yıl önce satın almıştı. 2008’de suya inen Rolf Vrolijk tasarımı bu TP52, daha önce Cristabella adıyla İngiltere’yi temsil ediyordu ve dünya şampiyonalarında birçok dereceye sahipti. İmre’nin uluslararası mücadelelere katılmak amacıyla satın aldığı Provezza 7, Türkiye’de ise sadece birkaç yarışta görünmüştü.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder