13 Temmuz 2012 Cuma

MOD 70’lerde şampiyon Spindraft Racing



ORMA 60’lardan ilham alınarak sadece üç yıl önce hayata geçmesine rağmen özellikle çokgövdeli uzmanı yelkenciler tarafından ilgi gören Multi One Design 70’lerin (MOD70) ilk okyanus aşırı yarışı KRYS Ocean Race’in birincisi Yann Guichard dümenciliğindeni Spindraft Racing oldu.


Beş trimaran; Spindrift Racing, Edmond de Rothschild, Foncia, Musandam ve Race for Water, 7 Temmuz Cumartesi günü 2.950 millik rotayı tamamlamak üzere New York’tan start aldı. Aslında New York’tan zorlu bir start alan 38 yaşındaki olimpik tornadocu Guichard ve ekibi Pazar akşamı liderliği hızlıca ele geçirerek filonun öncüleri Sebastien Josse’li Groupe Edmond de Rothschild ve Michel Desjoyeaux’lu Foncia’yı geride bırakmayı başardı. Spindraft ekibi yarış süresince liderliğini sürdürdü. Brest’teki finiş hattını dün öğle saatlerinde geçen takım yarışı 4 gün, 21 saat, 8 dakika ve 37 saniyede tamamlamış oldu. Ortalama hızları 25.3kt’tı. Finişi ikinci geçen takım Groupe Edmond de Rothschild, üçüncü de Foncia oldu. Oman Sail’in, yarıştan çok kısa süre ince suya inen Sidney Gavignet’li Musandam’ı dördüncü,  dünyada sürdürülebilir enerjinin kullanımına dikkat çekme amacı taşıyan Steve Ravussin dümenciliğindeki Race for Water da yarışı beşinci sırada tamamladı.

Bu arada Arapların ilk trimaranı, Sidney Gavignet dümenciliğindeki Musandam için bu yarışın ayrı bir önemi vardı. Ekipteki iki Ummanlı yelkenci Fahad Al Hasni ve Mohsin Al Busaidi, Atlantik'i yarışarak geçen ilk Arap yelkenciler oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder