15 Temmuz 2012 Pazar

TP52’ler 2013’te Atlantik ötesinde yarışacak



Bu yıl ilki düzenlenen 52 Super Series’de dananın kuyruğunun kopmasına sadece bir etap kaldı. Türkiye’den Provezza’nın de ilk kez katıldığı, 52 Super Series’in Palma’daki Royal Cup ayağı; Quantum Racing, Ran ve All4One’ın kıran kıran mücadelesine sahne oldu. Serinin sondan bir önceki ayağında zaferi İsveçli Niklas Zenstrom’un Ran’ı elde etti.


Kupanın cumartesi günü yapılan final yarışı, etabın genel sıralamasının da alt üst olduğu bir mücadeleydi. Son gün dört olimpiyat madalyalı ve iki kez America’s Cup birincisi Jochen Schümann dümenciliğindeki Audi All4One ayağın lideri olarak parkura çıkmıştı. Azılı rakipleri Quantum Racing ve Ran sadece bir puan gerisindeydi. Üç takım arasındaki zorlu mücadeleden zaferle çıkan Ran oldu. Tekne sahibi ve dümencisi Niklas Zenstrom yarışın ardından yaptığı açıklamada Palma’daki koşulların çok zorlu ama bir o kadar da tatmin edici olduğunu söyledi. “Rüzgar koşulları inanılmazdı. 24kt hızla rüzgaraltı, 9kt hızla da rüzgarüstü seyirle çok çekişmeli yarışlar yaptık. Quantum ve All4One çok dişli rakiplerdi. Bu durum zaferimizi daha da tatlı hale getirdi.”


İkinci sıradaki Quantum Racing ise son günün ilk yarışında ardı ardına yaşadığı hasarların kurbanı oldu. Ekip önce daha daha yarış başlar başlamaz büyük bir gürültü duydu. Teknenin baş ıstralyası kırılmıştı. Ardından flokları yırtıldı. Takımın kara ekibi iki yarış arasında teknenin tamiri için hemen bir ekip gönderdi. Nitekim ekip ikinci yarışta, tam saatinde finiş hattındaydı ancak bu yine de birinci olmalarına yetmedi. Takımın taktisyeni Andy Horton, “Tüm bunlara rağmen ekibimiz çok iyi bir yarış çıkardı ve ikinci olmayı başardı” dedi. All4One da Royal Cup’ı üçüncü olarak tamamladı.

Filonun iki çaylağı Provezza ve Aquila arasında da özellikle ikinci gün büyük bir mücadele vardı. Provezza 47 puanla yedinci, Aquila da 56 puanla sekizinci oldu.



Bugüne kadar yapılan üç ayağın sonunda genel sıralamaya göre ilk üçte sırasıyla Quantum, Azzura ve Ran yer alıyor. Dokuz takımın mücadele ettiği seride Provezza yedinci sırada bulunuyor.

52 Super Series’in son ayağı 19-22 Eylül tarihleri arasındaki Valencia Cup’ta yapılacak.

Bu arada serinin 2013 takvimi belli oldu bile. Buna göre TP52’ler 2013’te Atlantik ötesinde karşı karşıya gelecek. Filo 2013’ün ilk mücadelesini Şubat ayında US 52 Super Series adıyla, Quantum Key West Race Week’te verecek. Bir sonraki ayak yine ABD’de ancak bu kez ya Miami’de ya da St. Thomas’ta gerçekleştirilecek. Seri bu iki ayağın ardından yeniden Akdeniz’e dönecek ve sırasıyla Barcelona, İbiza, Mayorka ve Porto Cervo’da yarışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder