19 Haziran 2014 Perşembe

Volvo Ocean Race’te İspanyollar da var

Martinez, Campos ve Fernandez
Sekiz teknenin start hattında yer alması planlanan Volvo Ocean Race 2014-15’te yarışacak altıncı takım açıklandı. Önce Team New Zealand’la birlikte yarışa katılacağı açıklanan Team Campos, İspanyol takımın yarışa katılacağını duyurdu. Takımda, bir önceki yarışta Team Telefonica ile yarışan 49er’in ayrılmaz ikilisi, olimpik yelkenciler Iker Martinez ve Xabi Fernandez olacak. 


İspanyol takımın Volvo Ocean Race’e katılacağının duyurusu Team Campos’un patronu Pedro Campos tarafından yapıldı. Takımın VO65’inin gövdesi Green Marine’de bir araya getirilmiş durumda. Teknenin direği ve donanımları takılarak önümüzdeki günlerde suya indirilecek, ardından ilk deneme seyrini yapacak. Takımın sponsorunun da önümüzdeki ay açıklanması bekleniyor.


Iker Martinez skipper’lığında bir önceki yarışta mücadele eden İspanyol takım Telefonica, üç ayakta birinci olmuştu. Bugüne kadar birçok kez Volvo Ocean Race’e katılan İspanyollar henüz kupayı kaldıramadı. Martinez ve Fernandez’in bu yarışta ‘yılların intikamını alacağı’ belirtiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder