9 Haziran 2014 Pazartesi

Newport’a saatler kaldı


Volvo Ocean Race’e hazırlık amacıyla VO65'iyle Lizbon’dan yola çıkarak Atlantik’i geçen Team Alvimedica’nın Newport’a ulaşmasına saatler kaldı. Türk aday Berk Arat, Volvo Ocean Race duayenleri Will Oxley ve Stu Bannatyne’ın bulunduğu ekibin dokuz gündür devam eden seyri hiç de kolay geçmedi. Yakınlarıyla iletişimi çok kısıtlı olan ve sadece bir kez e-mail atabilen Berk Arat, ilk günün zor geçtiğini, ikinci günden itibaren ise ekibe alıştığını ve hayatından çok memnun olduğunu söylüyor.

Berk Arat
Ancak takımın blog’unda yazan yazıya göre çoğunlukla orsa giden teknede uyumak hiç de kolay değil. Berk Arat, daracık ranzasının sürekli olarak bir çamaşır makinesi gibi sarsıldığını söylüyor. Ayrıca sürekli ıslak olduklarını, kurumalarının mümkün olmadığını da ekliyor. Takımın blog’unda Berk’in performansı “Bu Berk’in ilk Türkiye ve hatta Akdeniz dışındaki ilk açık deniz seyri. Ancak o çok hevesli ve uyumlu. Çoğu zaman aslında gerçekten öyle hissetmese bile hep güler yüzlü. Sürekli olarak öğrenmeye çalışıyor, sorular soruyor ve nerede ihtiyaç olursa yardıma koşuyor” sözleriyle anlatıldı.

Berk dümende
Öte yandan bu sene 40’ıncı yılını kutlayan Volvo Ocean Race hiçbir zaman kolay olmadı. Konu doğa anaya meydan okumak olunca teknoloji gelişse bile hiçbir zaman da kolay olmayacak. Volvo Ocean Race de olayın bu yönüne değinmek amacıyla olsa gerek bir film hazırlamış. Her ne kadar fonda Charlie Chaplin filmlerini anımsatan bir müzik kullanılsa da filmdeki sahneler aslında son derece tüyler ürpertici. Ve her şeyden ötesi bu bir film değil gerçek. Buyrun filmi buradan izleyin. 


Fotoğraflar: Amory Ross

2 yorum:

  1. süpersin Berk Arat takipteyizzz... :)

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'de senin gibi adamlar olduğunu bilmiyordm gözlerim yaşardı. 1 numaralı hayranın olabilirimm başarılar Berk :d

    YanıtlaSil