6 Haziran 2014 Cuma

İşte 35. America’s Cup’ın katamaranı AC62


35. America’s Cup’ta yarış kurallarının ardından kupanın başrol oyuncusu olan yeni katamaran AC62’nin ilk çizimleri de gün yüzüne çıktı. AC72’den 10 feet daha küçük olan ve yine foil’li, kanat yelkenli AC62’nin 50 knot hıza ulaşabilen selefinden daha hafif ve daha da hızlı olması bekleniyor. Melvin ve Morelli Tasarım Ofisi tarafından yaratılan AC62’nin maliyetinin de AC72’den yarı yarıya daha az olduğu belirtiliyor.

AC62’lerin ekiplerinde yer alacak yarışçı sayısı da azaltılıyor. AC72’lerde 11 kişi yarışırken yeni katamaranda ise ekipler sekiz kişiden oluşacak. Yarış kurallarına göre takımlar AC62’lerini, 2017’de yapılacak eleme yarışlarından beş ay öncesine kadar kullanamayacak.


Bu arada Spithill ve 35. Kupa’ya katılabilmek için para toplamaya çalışan Team New Zealand’ın yöneticisi Grant Dalton arasında küçük bir atışma yaşandı.  

Bir Yeni Zelanda televizyon kanalına konuşan ve yeni protokolle bütçelerin ciddi anlamda aşağı çekildiğini savunan Spithill, “Hala çok pahalı olduğunu söyleyen takımlarda ciddi bir yönetim sorunu var bence. Dolayısıyla para toplamakta sıkıntı çektiğini söyleyen Team New Zealand da yanlış kişiler tarafından yönetiliyor olmalı” dedi. 

Buna karşılık Grant Dalton da Spithill’in bir hayal dünyasında yaşadığını söyledi. Yarışın yapılacağı yer belirlenmeden sponsor bulmanın neredeyse imkansız olduğunu belirten Dalton firmalarla anlaşmalarının da yarış alanı belli olduğunda kesinleşeceğini açıkladı. Grant Dalton ayrıca Spithill’i sponsor bulma konusunda cahil olmakla da suçladı.  

Bu arada yarışın yapılacağı yer konusunda kısa listenin bu ay belli olacağı duyuruldu. Her ne kadar konuyla ilgili net bir bilgi olmasa da, Oracle’ın patronu Larry Ellison’ın bir adaya sahip olduğu Hawaii hala en güçlü aday gibi görünüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder