30 Temmuz 2013 Salı

International İstanbul Cup başlıyor


İYK ve TAYK işbirliğiyle Tezmarin Beneteau’nun fikrinden yola çıkılarak düzenlenen International İstanbul Cup, perşembe günü start alıyor. 4 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek organizasyona sekizi yabancı toplam 14 ekip katılacak. Filonun en dikkat çeken isimlerinden biri Fransız yelkenci Sebastien Col. Daha önce Transat Jacques Vabre’da François Gabart ve Kito de Pavant’la yarışan Col, gerçek bir match race ustası.

Beneteau Platu 25 teknelerle gerçekleştirilecek yarışlar Kalamış Koyu’nda yapılacak. Altı şamandıra yarışı ve Prens Adaları arasında bir coğrafi rotalı olarak planlanan organizasyona bir dikkat çekici takımı da Tihana Tadinac dümenciliğinde tamamı kadınlardan oluşan Hırvat takımı. Filoda ayrıca Rusya, Hırvatistan, Malta, Yunanistan ve Letonya’dan ekipler olacak. Takımlar beş kişiden oluşacak. International İstanbul Cup’ta Vedat Tezman, Levent Peynirci, Celal Tümşen, Oğuz Ayan, Onur Bilgen ve Doğa Arıbaş’ın dümenciliğini üstleneceği takımlar da Türk ekipler olarak yer alacak.

International İstanbul Cup’ın medya sponsorluğunu Naviga üstlenirken, Audi ve Garanti Leasing de sponsorlar arasında yer alıyor.


Organizasyonla ilgili gelişmeleri Twitter’daki @sailistanbul hesabından takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder