2 Temmuz 2013 Salı

Dördüncü Bolt 37 de satıldı


Türkiye’nin one design’a dönüşme hedefindeki yeni yarış teknesi Bolt 37’nin dördüncü gövdesi de sahibini buldu. Jason Ker’in çizdiği ve KA Yachting tarafından CSC Composites’te, 2012 yılı sonunda üretime başlayan Bolt 37’nin ilk gövdesi çok yakında suya inecek. İlk üç teknedeki son durumu şöyle özetleyebiliriz:

Hasip Gençer ve Feyyaz Yüzatlı tarafından satın alınan ilk gövde tamamlanmak üzere. Teknenin temmuz ayı ortasında suya inmesi bekleniyor. Teknenin güverte donanımları tamamlandı, elektronikler için hazırlıklar yapıldı. Torpil ve salması döküldü.

İkinci tekne ise isminin açıklanmasını istemeyen, ünlü bir yarışçı işadamına satılmıştı. Bu tekne de kalıptan çıktı. İç konstrüksiyonları monte ediliyor.

TAYK tarafından satın alınan üçüncü teknenin de iç konstrüksiyonları, posta ve takviyeleri yapıldı.İkinci ve üçüncü tekne, ilkinin ardından sırayla suya inecek.

Bu arada ilk üç teknenin Hall Spars tarafından üretilen direkleri de Hollanda’dan Türkiye’ye doğru yola çıktı.
Dördüncü teknenin sahibine gelince… O da isminin açıklanmasını istemeyen bir işadamı tarafında satın alındı. Bu tekneyle ilgili edinebildiğim tek bilgi, halen Orient Express VI ekibindeki deneyimli yarışçı Kaya Dinar tarafından kurulacak bir ekibin yarışacağı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder