15 Kasım 2014 Cumartesi

Zafer bir kez daha Abu Dhabi Ocean Racing'in


Volvo Ocean Race 2014-15’in ikinci koyiçi yarışı bugün Cape Town’da yapıldı. Yarış saat 14:00’te start aldı. Oldukça sert hava ve deniz koşullarında yapılan yarışa Team Alvimedica bir kişi eksik katıldı. Ailevi sebeplerden ötürü İtalya’ya gitmek zorunda kalan Alberto Bolzan’ın çarşamba günü verilecek ikinci ayak startında yer alacağı belirtildi.

Yaklaşık bir saat süren yarış süresince Abu Dhabi Ocean Racing liderliğini korudu. Onu arkasından Team SCA takip etti. Üçüncü sıradaki Team Brunel ile Team SCA arasında ikincilik için sıkı kapışma yaşandı. İki takım bir ara borda bordaya yarıştı. Team SCA ikinciliğini uzun süre korurken son dönemeçte yerini Team Brunel’e kaptırdı. Yarış esnasında yelkeni yırtılan Team Alvimedica ise ikinci koyiçi yarışı altıncı sırada tamamladı. Finişe en son ulaşan takım ise ilk ayaktaki başarısız sonuçtan sonra ekip değişikliğine giden Team Mapfre oldu.

Yarış süresince çok iyi performans gösteren Abu Dhabi Ocean Racing, ikinci kez birincilik elde ederek iki puana ulaştı ve genel sıralamada birinciliğe yerleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder