29 Ocak 2012 Pazar

Vendee Globe’dan son haberler

Dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan Vendee Globe’un startına aylar kaldı. Dört yılda bir düzenlenen ve bu yıl yedincisi yapılacak yarış 10 Kasım’da Fransa’nın Les Sables d’Olonne kentinden start alıyor. Yarışla ilgili haberler ve dedikodular da kulağımıza bir bir ulaşıyor.
Yarışa şu ana kadar 16 skipper katılacağını açıkladı. Bir bu kadar da aday var. İsimler çok güçlü: Jeremie Beyou, Jean Pierre Dick, François Gabart, Armel le Cleac’h, Kito de Pavant, Arnaud Boissieres, Jean Baptiste Dejeanty, Alessandro di Benedetto, Mike Golding, Marc Guillemot, Vincent Riou, Javier Sanso, Bernard Stamm, Alex Thomson, Dominique Wavre. Samantha Davies kesin kayıt yaptıran tek kadın yelkenci. Bir diğer kadın yelkenci Dee Caffari ise adaylar arasında.

Yarışa geri sayım devam ederken yelkenciler de bir yandan hazırlıklarına devam ediyor. Son olarak Transat B to B’deki birinciliğiyle rüştünü ispatlayan Michel Desjoyeaux’un öğrencisi 29 yaşındaki François Gabart, Vendee Globe’a katılacağını resmen açıklar açıklamaz hazırlıklara girişti. Ancak Gabart, önce Mayıs ayındaki Europa Race’e katılacak.

Yarışa üçüncü kez katılacak olan Alex Thomson’un Hugo Boss’u geçtiğimiz bakım ve onarımdan geçirilmek üzere karaya çekildi. Son olarak Transat Jacques Vabre ve Transat B to B’de yarışan tekne baharda suya indirilecek.

Vendee Globe için Saveol’u arkasına alan Samantha Davies, Roland Jourdain’in eski Veoila’sıyla yarışacak. Halen refitte bulunan ve yeni sponsorunun renkleriyle boyanan bu teknenin de baharda suya inmesi planlanıyor.

Vendee Globe için yarışlara bir yıllık mola veren Vincent Riou ve ekibi de çalışmalarını son sürat sürdürüyor. PRB’nin bakımı iki hafta önce başladı. Dokuz hafta boyunca güverte donanımından hidroliklere, motordan elektroniklere her şey baştan aşağı yenilenecek. Riou ve ekibinin hedefi PRB’yi 15 Mart’ta suya indirmek ve Europa Race’e katılmak.

Bakım için karaya çekilen bir başka tekne de Kito de Pavant’ın Groupe Bel’i. Tekne mart ayının sonunda yeniden suya indirilecek. Bu arada teknenin karada olmasını fırsat bilen Pavant’ın vücudunu fiziksel olarak geliştirmek amacıyla spor salonuna kapandığı belirtiliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder