21 Ocak 2012 Cumartesi

Dekker rekoru kırdı

Ve Laura Dekker bugün hedefi olan St. Martin Adası’na ulaşarak “Dünyanın etrafını tek başına dolaşan en genç yelkenci” unvanını elde etti.
Laura, 38ft’lik teknesi Guppy’le 17 bin millik macerası sırasında fırtınalarla, dev dalgalarla, korsan tehlikesiyle ve yalnızlıkla mücadele etti. Bir yandan da eğitimini online olarak sürdürmeye çalıştı. Bugün hedefi olan Karayipler’deki St. Martin Adası’na ulaşan Laura’yı burada büyükannesi, büyükbabası, anne ve babası ile kız kardeşi karşıladı.
Hollandalı yelkenci, 2010’da 17 yaşını doldurmasına birkaç gün kala aynı rekoru kıran Avustralyalı Jessica Watson’ı altı ay geçmiş oldu.
Ancak maalesef Laura’nın bu rekoru kayıtlara geçmeyecek. Laura ilk kez 13 yaşındayken rekoru kırmak için denize açılmak istemişti. Ancak Hollanda mahkemeleri bu kadar küçük yaşta böylesine tehlikeli bir yolculuğa izin vermemişti. 14 yaşına geldiğinde itirazı sonucu mahkeme bu kararı bozarak inisiyatifin, Laura’nın ebeveynlerine ait olduğunu açıklamıştı. Kararın hemen ardından Laura denize açılmıştı. Guinness Rekorlar Kitabı da bu tartışmalar üzerine bu tip tehlikeli yolculukların önüne geçmek için bundan böyle “en genç denizci” rekorlarını tanımayacağını açıklamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder