8 Temmuz 2014 Salı

İşte Team Alvimedica ekibi


Volvo Ocean Race’te yarışacak ilk Türk markası Team Alvimedica’da yarışacak ekip üyelerinin isimleri nihayet kesinleşti. Seçim için Türkiye’den sadece Kıvanç Sevinç ve Berk Arat’ın elemelere katıldığı takımda maalesef bir Türk yelkenci yok.

Takımın en deneyimli ismi Volvo Ocean Race duayenlerinden Will Oxley. Avustralyalı navigatör Will Oxley bugüne kadar okyanuslarda 200 binden fazla deniz mili yaptı. Bunlardan dördü dünya turu yarışı. Aynı zamanda deniz biyolojisi uzmanı olan Oxley, 13 kez Sydney to Hobart Yarışı’na katıldı. BT Global Challenge 2000-01’de Compaq takımının skipper’lığını yaptı. Volvo Ocean Race 2008-09’da Puma, 2011-2012’de de Camper’ın navigatörlüğünü üstlendi.

Takımın kurucuları skipper Charlie Enright ve Mark Towill’i zaten tanıyoruz. Ekipte bir önceki Volvo Ocean Race’te Abu Dhabi Ocean Racing’in medyacısı ABD’li Nick Dana başüstünde görev alacak. Yine bir önceki yarışta Puma’nın medyacılığını üstlenen ABD’li Amory Ross bu kez Team Alvimedica için aynı görevi yapacak. Takımda ayrıca İtalyan Alberto Bolzan, Yeni Zelandalı Ryan Houston ve Dave Swete de yer alacak. Takımın dokuzuncu ve son üyesi de önümüzdeki haftalarda açıklanacak. Team Alvimedica, yarın yeni bir Atlantik geçişi macerası için Newport’tan İngiltere’ye doğru yola çıkacak.


Farklı ülkelerden onlarca değerli yelkencinin başvuruda bulunduğu, uzun bir sürecin sonunda ekip üyelerini belirlediklerini ifade eden Charlie Enright, “Türkiye’den iki güçlü adayımız vardı: Kıvanç Sevinç ve Berk Arat. İkisi de son derece iyi bir performans sergilediler. Bu noktada bize verdikleri destek ve inanç için kendilerine teşekkür ediyoruz; takımımızın dostu olmaya devam edecekler ve diliyoruz ki ileride kendileriyle yeniden yelken açma şansımız olur. Şu aşamada bu dev ve zorlu yarışta en iyi mücadeleyi vereceğine inandığımız bir ekip oluşturduğumuza inanıyoruz ve Team Alvimedica olarak dünyanın etrafında Türk bayrağını taşıyarak yarışacak olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder