9 Mayıs 2014 Cuma

Team Alvimedica’da heyecanlı bekleyiş

Fotoğraf: Sam Greenfield
Volvo Ocean Race’te gelişmeler birikti. Ben de bu aralar kendimi tembelliğe vurunca haberler biraz gecikti. Önceliğimiz, kalbimizin heyecanla atmasına sebep olan Team Alvimedica’ya ait tabii.

Yarış tarihinin en genç takımını oluşturmayı hedefleyen Team Alvimedica ekibi şu an Lizbon’da. Ekibin Mark Towill ve Charles Enright’tan sonraki elemanlarını belirlemek üzere Atlantik Okyanusu’ndaki seçmeler devam ediyor. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen yüzlerce başvuru arasında ön elemeyle 16 aday belirlendi. Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Yeni Zelenda ve İngiltere’den yelkencilerin bulunduğu deneme ekibindeki tanıdığımız tek isim Provezza’yla TP52 yarışlarına katılan Kıvanç Sevinç. Seçmeler haziran ayı sonuna kadar devam edecek, takıma seçilen isimler temmuzun ilk günlerinde açıklanacak.

Volvo Ocean Race 2014-15’in VO65’ini aylar öncesinden aldığı için en deneyimli ekibi Team SCA kızları da Atlantik Okyanusu geçişini yaparak iş listelerideki bir görevi daha tamamladı. Takımın üssünün bulunduğu Lanzarote’den yola çıkan 13 kadın, 3.750 deniz millik rotayı 12 günde tamamlayarak Newport’a ulaştı.

Fotoğraf: Chris Cameron/Camper
Bu arada daha önce katılma ihtimalini duyurduğumuz Kiwiler’in 2014-15 Volvo Ocean Race’te yer almayacağı açıklandı. Team New Zealand’ın, İspanyol Team Campos’un desteğiyle Volvo Ocean Race’te yer alacağı yaklaşık iki ay önce İspanya’nın ünlü yelken gazetecisi Nicolas Terry tarafından duyurulmuştu. Takımın menajeri Grant Dalton da bu iddiayı doğrulamıştı. Ancak sonrasında bir daha konuyla ilgili bir haber gelmedi. Ta ki iki gün öncesine kadar. Takımdan yapılan açıklamada, tüm enerjilerini 35. America’s Cup’a harcamak istediklerinden Kiwiler’in 2014-15 yarışında yer almayacağı duyuruldu. Takıma Rusların da (Gazprom’un adı geçiyordu) destek vereceği konuşuluyordu ancak anlaşılan o ki tüm bu konularda bir anlaşma sağlanamadı ve gerekli olan 15 milyon euro toparlanamadı. Bu durumda Yeni Zelandalılar, bu yarışta sadece durak şehir olarak yer alacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder