26 Mayıs 2014 Pazartesi

Kayıp yelkencilerden ümit kesildi


Antigua Yarış Haftası’ndan Southampton’a dönerken 16 Mayıs’ta alabora olduğu  haberi gelen, üzerinde dört İngiliz denizcinin bulunduğu Cheeky Rafiki teknesinin gövdesi bulunurken yelkencilerin hayatından da ümit kesildi.

Gövde Massachusetts’in 1.000 mil kadar açığında; yarı batmış, salması düşmüş ve ters dönmüş halde başıboş yüzerken bulundu. Üstelik cansalı tekneye bağlı haldeydi, ne üzerinde ne de içinde herhangi bir yaşam belirtisi vardı. Tekneyi bulan Amerikan Deniz Kuvvetleri yaptığı açıklamada su almış teknenin içine girildiğinde acil durum çağrısının dahi kullanılmamış olduğunu gördüklerini belirtti.


Teknede herhangi bir hayat belirtisinin bulunmaması üzerine, kayıp denizcilerin yaşadıklarına dair yeni bir işaret gelene kadar arama kurtarma çalışmaları bir kez daha durduruldu.


Antigua Yarış Haftası’na katılan ve İngiliz yelkenciler Steve Warren (52), Andrew Bridge (22), James Male (23) ile Paul Goslin’in (56) üzerinde bulunduğu Cheeky Rafiki’den en son 16 Mayıs’ta alabora olduğu haberi gelmişti. Hemen arama kurtarma çalışmaları başladı. Ancak mürettebatın 20 saatten fazla hayatta kalamayacağı gerekçesiyle geçen arama çalışmaları geçtiğimiz Pazar günü durdurulmuştu. Kayıp yakınlarının 230.000 imza toplaması üzerine çalışmalar çarşamba günü yine başlamıştı. Arama çalışmalarına ABD Sahil Güvenlik birimleri, ABD ve Kanada Deniz Kuvvetleri, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri ve gönüllü onlarca ticari gemi ve tekne katılmış, Atlantik Okyanusu’nun 17.000 mil karelik alanında kayıp denizciler aranmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder