13 Mayıs 2014 Salı

Karayip fatihi Azuree 46 Sleeper


Sirena Marine tarafından Türkiye’de üretilen Azuree 46’nın ilk gövdesi Sleeper, RORC Caribbean 600 yarışındaki ikinciliğinin ardından Antigua Yelken Haftası’ndaki derecesiyle başarısını perçinledi. İngiliz yelkenci Jonty Layfield’ın skipper’ı ve sahibi olduğu Sleeper; sınıfında birinci, genel sıralamada da üçüncü oldu.

Karayipler’in en prestijli yarışlarından Antigua Yelken Haftası, 26 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Bu yıl 47’ncisi düzenlenen regattaya 24 farklı ülkeden katılan 100’den fazla tekne 12 sınıfta yarıştı. Türkiye’de üretilen Azuree 46 ise CSA 2 sınıfında yedi rakibiyle mücadele etti. Takım, rakiplerine açık ara fark atarak sınıfının birincisi olmayı başardı.

Teknenin sahibi Layfield tabii ki sonuçtan çok memnun. Tekneyi üreten Sirena Marine’i tebrik eden Layfield, “Sleeper sanki sanki uçtu. Açıkçası hiçbirimiz böyle bir performans beklemiyorduk. Sınıfımızdaki tüm tekneleri açık ara geride bırakarak finiş noktasının olduğu Barbuda’ya ilk ulaşan tekne olduk” dedi.

Sleeper, mart ayında yapılan RORC Caribbean 600 yarışında da IRC 1 sınıfının ikincisi olmuştu. Genel sıralamada da 60 tekne arasında 11’incilik elde etmişti. Türkiye’de üretilerek ekim ayında sahibine teslim edilen Sleeper, Cannes ve Cenova fuarlarında sergilenmişti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder