11 Nisan 2014 Cuma

Team Alvimedica okyanuslara hazır

Fotoğraf: Ebru Ekşi Akınoğlu
Volvo Ocean Race’e katılacak ilk Türk markası Team Alvimedica’nın VO65’i nihayet suya indi. Altı aylık çalışmanın sonunda tekne bugün Southampton’daki Green Marine’de düzenlenen törenle tuzlu suyla buluştu.  

Teknenin suya indirme törenine Alvimedica’nın CEO’su Cem Bozkurt, Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, ekibin iki üyesi Charles Enright ve Mark Towill, Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad, Takım Müdürü Bill Erkelens’in yanı sıra Naviga Yayın Yönetmeni Tuba Noyan da vardı. Törende konuşan Cem Bozkurt, bu anın bir dönüm noktası olduğunu söyledi ve “Artık geri sayım başladı. Yarış yaklaştıkça daha da heyecanlanıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ebru Ekşi Akınoğlu
Towill ve Enright’ı kendi gençliğine benzeten Knut Frostad da “İkisi de çok cesur ve yarışmak için gün sayıyorlar. Bu noktaya ulaşabilmek için birçok engel aştılar ve en sonunda sponsorlarını bularak bu noktaya ulaştılar” diye konuştu.

Mark  Towill ise en sonunda rüyaları gerçekleştiği için çok mutlu olduklarını belirtti ve şöyle devam etti: “Yıllardır bu hayalin peşinde koşuyoruz ve artık neredeyse umudumuzu kesmiştik. Şimdi startı heyecanla bekliyoruz.”

Suya indirme töreninin ardından ekip gazeteciler ve Volvo Türkiye yetkilileriyle denize açıldı. Volvo Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu  Türk teknesinin suyla buluşmasıyla ilgili olarak, “Bir hayalimiz daha gerçek oldu. Alvimedica IV gerçekten çok etkileyici bir tekne” dedi.


Şimdi takımın önünde ekibi belirleme süreci var. Takım bu ay denize açılarak aday ekip üyelerini değerlendirecek ve seçim yapacak. Ardından antrenmanlara başlayacak.

Alvimedica IV'ün içi
Fotoğraf: Tuba Noyan

Fotoğraf: Tuba Noyan

Fotoğraf: Tuba Noyan

Muhtemelen Yeni Zelandalı takımın yarışacağı altıncı gövde yolda
Fotoğraf: Tuba Noyan

1 yorum:

  1. Ericsson'un VOR teknesi de 4 yıl önce Ataköy Marina'ya gelmişti. Ekiple çıkıp seyir yapmış, bir süre Orsa seyrinde dümen tutmuştum. Çok önemli bir an idi benim için. 70ft'lik teknenin dümendeki 1cm'lik harekete dahi tepki vermesi çok etkileyici idi. Hatta tekneyi bir ara sıkı Orsa'ya sokunca İsveçli dümenci hemen uyarmıştı beni :) İnşallah bir gün bu yarış makinalarının birisinde ekipte yer alırım...

    YanıtlaSil