1 Nisan 2014 Salı

JPD, IMOCA 60’a geri dönüyor


Daha yeni suya inen MOD 70’i ekim ayında antrenman sırasında alabora olan ve neredeyse ölümden dönen Jean Pierre Dick, tek gövdelilere geri döndü. Yelkencinin ana sponsoru bu kez St. Michel bisküvileri. Marka Dick’in 2005 yılından bu yana alt sponsorlarından biriydi. Virbac bu kez alt sponsor. Yeni teknenin adı St Michel-Virbac olacak.

Yeni IMOCA 60’ın üretimine bu sonbahar başlanacak. Verdier VPLP tasarım ofisinin ürünü olacak yeni teknenin 2015 yazında suya inmesi bekleniyor. Dick yeni teknesiyle, sadece IMOCA 60’lara yönelik bir yarış olan ve yelkenin Formula 1’i olarak tanımlanan Ocean Masters World Race’te yarışacak. 2015-2017 arasında devam edecek seri; Vendee Globe, Barcelona World Race, Rolex Fastnet Race, Route du Rhum’un da aralarında bulunduğu birçok yarıştan oluşuyor. Dolayısıyla bu Jean Pierre Dick’in bir kez daha Vendee Globe’a katılacağı anlamına geliyor. Dick’in yeni teknesiyle ilk yarışı Kasım 2015’te start alacak Transat Jacques Vabre olacak.


Jean Pierre Dick yeniden tek gövdeliye dönme sebebini şu sözlerle açıklıyor: “2011’de Paprec, Virbac ve ben bir MOD 70 satın almaya karar verdik. O sırada MOD 70’lerin dünya turu yapacağı bir yarış planlanıyordu. Biz de bu yarışa katılacaktık. Ancak bu gerçekleşmedi. Benim gibi birçok MOD 70 yarışçısının da hayalleri suya düştü. Biz de bu yüzden IMOCA 60’a geri dönmeye karar verdik. Şanslıyız çünkü birçok sponsorumuz var ve hepsi de bizimle devam etmek istiyor. Trimaranla da bir yandan devam edeceğiz.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder