4 Nisan 2014 Cuma

Spindrift 2, yeni rekorlara hazır


Dona Bertarelli ve Yann Guichard’ın yeni oyuncağı maksi trimaran Spindrift 2 nihayet bir kez daha hangardan çıktı. Tekne üç aydır, yeni rekor denemesi ve tek başına yarış için modifiye ediliyordu hatırlarsanız. Üç ayda 8.000 saatlik çalışmanın sonunda çalışmalar bitti ve tekne Lorient’de suya indi. Spindrift 2’nin şu an önünde bir Kuzey Atlantik hız rekoru denemesi ve solo Atlantik geçişi yarışı Route du Rhum var.

Teknenin skipper’ı Yann Guichard çok kısıtlı zamanda çok büyük bir iş başardıklarını söyledi. Modifikasyon kapsamında direğin boyu 6 metre kısaldı, yelkenler değişti, ağırlığı düşürüldü, güverte planı modifiye edildi. Bitiş tarihine tam olarak uyduklarını ancak bu süreçte zamanla yarıştıklarını söyleyen Teknik müdür Antoine Carraz, “İşimiz bir puzzle’ı tamamlamak gibiydi. Parçalar Avrupa’nın farklı şehirlerinden ve ABD’den geldi. Tüm bunların koordinasyonu çok zordu ancak altından kalktık” dedi. Ekip, 10 Nisan’da deneme seyirlerine başlayacak.

Dona Bertarelli ve Yann Guichard
Şimdi Spindrift’in önünde yeni bir rekor denemesi var. Planlanan, trimaranın haziran ayında ABD’den start alması. O zamana kadar takım Fransa’ta antrenman yapacak. Ardından gemiyle Newport’a taşınacak. Ardından takım orada Kuzey Atlantik’te 24 saat hız rekoru için uygun rüzgarları bekleyecek. Yann Guichard işin en zor kısmının da bu olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Route du Rhum’da tek başıma yarışacağım ve beni bekleyen görevin ağırlığının farkındayım. O yüzden alışmak için önce takım arkadaşlarımla birlikte ancak ‘tek başımaymış’ gibi antrenman yapacağım."

Bu arada önemli bir not: Dona Bertarelli’yle yaptığım röportaj Naviga’nın nisan sayısında. Bertarelli röportajında ağabeyi Ernesto Bertarelli’yle ilişkisini, Spindrift 2 ekibini, çocukluğunu ve daha bir sürü şeyi anlattı.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder