3 Mayıs 2012 Perşembe

Vendee Globe için son çağrı



Vendee Globe öncesi takımların hazırlık yarışları sürüyor. Vendee’ye katılması planlanan altı IMOCA 60, geçtiğimiz hafta sonu Grand Prix Guyader’deydi. Yarış, iki günde 50’şer millik iki etaptan oluştu. PRB, Banque Populaire, Macif, Cheminees Poujoulat, Akena Verandas ve Safran’ın dümencilerine ekipler de eşlik etti.  Mücadelede birinciliği teknesi Banque Populaire ile Armel Le Cleac'h alırken onu PRB ile Vincent Riou ve Safran’la Marc Guillemot takip etti. Bu yarış aynı zamanda teknelerdeki eksikliklerin görülmesi açısından yarışçılar için iyi bir fırsat oldu.


Vendee Globe’a katılacak IMOCA 60 filosunu şimdi 19 Mayıs’ta Barcelona’dan start alacak Europa Warm’up yarışı bekliyor. Kaynaklara göre bildiğimiz Europa Race, bu yıl Europa Warm’up adıyla anılıyor. Bu, Vendee öncesi yarışçıların karşı karşıya geleceği son önemli yarış. Bir anlamda Vendee Globe için son çağrı. 19 Mayıs’ta Barcelona’dan start alacak tekneler önce Cascais ardından La Rochelle’e uğrayacak. Son ayak Vendee Globe’da olduğu gibi solo ve hiç yardım almadan yapılacak. Europa Warm’up Race’e katılacak isimler ve tekneler şöyle: Javier Sanso/Acciona (İspanya), Armel Le Cleac’h/Banque Populaire (Fransa), Bernard Stamm/Cheminees Poujoulat (İsveç), Vincent Riou/PRB (Fransa),  François Gabart/Macif (Fransa), Kito de Pavant/Groupe Bel (Fransa), Jean-Pierre Dick/Virbac Paprec 3 (Fransa)


Bu arada IMOCA 60 filosundan bir direk kırma haberi daha geldi. Vendee’ye katılması planlanan yarışçılardan Mike Golding’in teknesi Gamesa’nın direği Isle of Wight’ta antrenman sırasında kırıldı. 12kt rüzgarda meydana gelen olayda yaralanan olmadı. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Jeremie Beyou’nun teknesi MaitreCoQ da, Arcachon’da antrenman sırasında, 25kt rüzgarda direğini kırmıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder