31 Mayıs 2012 Perşembe

RC44’ler bu kez gölde yarışıyor


RC44 Dünya Şampiyonası’nın üçüncü ayağı Avusturya’da start aldı. Bu ayağın önemli bir farkı var, o da gölde yapılıyor olması. Ev sahibi bu kez Traunsee Gölü. Şampiyonanın üçüncü ayağı dün match race’lerle başladı. Yarış parkuru deniz seviyesinden kilometrelerce yüksek ve etrafı dağlarla çevrili olunca yarışın koşulları da zorlaştı. 15 takım rüzgarın 90 derecelere ulaştığı, hızının da 5-12kt arasında değiştiği bu zorlu mücadeleden oldukça memnun görünüyordu. Rus Synergy’nin dümencisi ABD’li Ed Baird bu durumu “Bu yarıştaki rakibimiz sadece diğer takımlar değil, aynı zamanda gölün farklı hava koşulları” sözleriyle özetledi. “Yarış müthiş geçiyor. Ancak bir rakibimiz var o da gölün kendisi. Rüzgar çok değişken ve aldatıcı. Yani mücadelemiz aynı zamanda gölün kendisiyle.”
 

Günün en çok öne çıkan takımı Fransız Aleph ve Synergy oldu. Mathieu Richard dümenciliğindeki Aleph, biri dışında tüm yarışlardan galip olarak ayrıldı. Sadece Peninsula Petroleum ile yarışında kaybeden taraf oldu. Böylece aldığı puanlar Aleph’i match race genel sıralamasında ikinci sıraya taşıdı.  Takımın dümencisi Mathieu Richard da gölün aldatıcı hava koşullarının kendilerini zorladığını söyleyerek şöyle devam etti: “Artemis ve Team Aqua gibi güçlü takımlarla mücadele etmek ve onları yenmek çok keyifliydi ama değişken hava koşulları nedeniyle bir o kadar da zordu. Bu yüzden şans faktörü de çok önemliydi.” 


Biri dışında  tüm karşılaşmalarından  galip ayrılan genel sıralama birincisi Synergy de ilk günü sadece bir yarış kaybıyla kapattı. O da Hollandalı takım No Way Back’le yarışındaydı. Sebebi balonunun yırtılmasıydı. Match race sıralamasında ilk üç takım Synergy, Aleph ve Team Aqua. Bugün dümene tekne sahiplerinin geçtiği filo yarışlarıyla devam eden Avusturya ayağı 3 Haziran’da sona erecek.

Fotoğraflar: martinezstudio.es

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder