6 Mayıs 2012 Pazar

Desjoyeaux ve çömezi yeniden birarada



Vendee Globe öncesi yarışa katılacak yelkencilerin yarış gündemi oldukça yoğun. Ama en önemlilerinden biri geçtiğimiz günlerde de yazdığım Europa Warm’up, ya da bildiğimiz eski adıyla Europa Race.

19 Mayıs’ta Barcelona’dan start alacak yarışa katılacak yedi yarışçıdan, ve belki de en iddialılarından biri François Gabart ve teknesi Macif. Gelen haberlere göre solo yapılacak son etabın dışında takımlar halinde yarışılacak mücadelede Gabart’ın partnerleri, ustası Michel Desjoyeaux ve Emmanuel Le Borgne olacak.

Gabart tahmin edersiniz ki mutlu ve heyecanlı. Ekibin ne kadar harika olduğundan bahsettiği açıklamasında şunları söylüyor: “Jules Verne Trophy’yi kazanan ekipten Emmanuel Le Borgne bu yarış sırasında benimle deneyimlerini paylaşacak. Desjoyeaux zaten Macif’in ‘manevi babası”. Ona saygım sonsuz. Bu eşsiz bir deneyim olacak.”


Yelkencilikteki yeteneği adından belli “Profesör” lakaplı Desjoyeux, Gabart’ın hazırlandığı Vendee Globe’u iki kez birincilikle tamamlayen tek yelkenci. Jenerasyonunun en yetenekli yelkencilerinden biri olarak kabul edilen 29 yaşındaki Gabart da, 2010 yılında Barcelona World Race’te Desjoyeaux’la birlikte Foncia teknesinde yarışmıştı. Bu yarışın ardından Gabart’ın yeni teknesi Macif, Desjoyeaux’nun Vendee Globe’u kazandığı ve şimdi yine aynı yarışa katılacak Armel Le’Cleach’in Banque Populaire adıyla yarışacağı Foncia’nın kalıplarından üretilmişti. Hatta Macif, Foncia’nın “kızkardeşi” olarak tanımlanmıştı. Geçtiğimiz aralık ayında Desjoyeaux’un şirketi Mer Agitee’de inşa edilen tekneye, Foncia’dan farklı olarak güverte planında ve teknolojik donanımda modifikasyonlar yapılmıştı.

“Profesör” Desjoyeaux ve çömezi Gabart’ın biraraya geldiği ekip diğerlerini zorlayacak gibi görünüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder