1 Mayıs 2012 Salı

Atlantik’te sinirler gergin



29 Ekim’de Alicante’den start almalarından bu yana altı ayı geride bırakan Volvo Ocean Race filosu dün Ekvator’u dördüncü ve son kez geçti. Böylece Güney Okyanusu’na da veda etti. Ancak kararsız Doldrum’larda ilerlemeye çalışan takımlar bir yandan birbirlerine yetişmeye çalışırken diğer yandan da Ekvator’un bunaltıcı sıcaklarıyla uğraşıyor.


Filo ikiye ayrılmış durumda. Puma, Itajai’deki starttan bu yana lider konumunu sürdürüyor. Hemen arkasından da Telefonica ve Camper takip ediyor. Üç takım düne kadar birbirleriyle çok yakıp seyrediyorlardı, hatta bir ara aralarındaki mesafe iki mile kadar indi. Ancak son 24 saati çok iyi değerlendiren Puma arayı az da olsa açmayı başardı. Ekvator’u dün ilk geçen takım Puma oldu. Ondan yaklaşık iki saat sonra Camper ve Telefonica kuzey yarıküreye ulaştı. Ardından filonun arka bölümündeki Abu Dhabi ve son olarak Groupama.


Yarışın overall ikincisi Groupama ise mücadelenin başından bu yana belki de en kötü yarışını çıkarıyor. Filonun en sonunda yer alan takım öndekilere yetişebilmek için elinden geleni yapıyor. En sonda olmak takımın çok da alışkın olduğu bir durum değil. Takımın dümencisi ve trimcisi Martin Stromberg, “Diğer teknelerin arkasında kalmak, onları arkadan takip etmek pek de hoş bir duygu değilmiş. Bu bizim için yeni bir durum” sözleriyle durumlarını özetliyor.


Takımlar şu an ortak hedefi Doldrum’lardan kurtulmak. Altıncı etabın finişine daha 2.700 mil var. Sinirler gergin, kimin kazanacağı belli değil, her an her şey olabilir. Teknelerin 9 Mayıs’ta Miami’ye ulaşması bekleniyor.

Fotoğraflar: Nick Dana, Yann Riou, Amory Ross

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder