14 Mayıs 2012 Pazartesi

30 bin Euro’yu Artemis Racing kaptı


ACWS’nin Venedik ayağı dün 30 bin Euro para ödüllü hazırlık yarışıyla başladı. Venedik Belediyesi tarafından bu ayağa özel olarak düzenlenen yarışın rotası bu kez diğerlerine göre farklıydı. Takımlar, oldukça dar bir parkur olan Grand Canal’da yarıştı. Yarış komitesi sert hava şartları nedeniyle yarışı ertelemek zorunda kaldı. Nihayet ekipler, saat 16:00’da, yaklaşık 20 knot havada St. Marks Square’deki finiş hattına doğru start aldı. Parkur dar olunca birçok takım startta ceza aldı. Ancak başarılı start alan Artemis Racing, finişe ilk ulaşarak 30 Euro para ödülünün de sahibi oldu. 


Takımın dümencisi Terry Hutchinson “Manevralar sırasında biraz bocalasak da çok iyi iş çıkardık. Çok zor bir rotaydı. Parkur çok dardı, finiş hattı da oldukça tehlikeliydi. Ancak takım olarak doğru zamanda doğru yerde
olmayı başardık. Çok başarılı bir taktik izledik.” 

Venedik ayağında esas yarışlar 17 Mayıs Perşembe günü başlayacak, 20 Mayıs’ta sona erecek. Esas yarışlar öncesi takımlar antrenmanlarına devam ediyor.


Bu arada ilginç bir dedikodu internet sitelerinde dolaşıyor. Buna göre Red Bull, Oracle Racing’in sponsorlarından biri oldu. İddialara göre bu söylenti, Venedik’te tente altında saklanan ve tamamen Red Bull logolu bir AC45’in görülmesi ve Jimmie Spithill ile ekibinin Red Bull logolu kasklarla yarışması üzerine yayıldı. Nitekim yukarıdaki fotoğrafta da bu, açıkça görülüyor. Yine söylentilere göre takımın birkaç teknesi Red Bull logosuyla giydirilecek. Ve bu tekneler San Fransisco’da yapılacak Youth America’s Cup’ta kullanılacak. Bir başka iddiaya göre ise Venedik’te görülen Red Bull logolu AC45, ekonomik zorluklar nedeniyle birkaç ay önce seriden ayrıldığını açıklayan Green Comm’un teknesi. 

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak tüm bu söylentiler filoya birkaç teknenin daha katılacağını ve ortamın daha da kızışacağını gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder