13 Mayıs 2012 Pazar

Team Sanya’nın dönüşü muhteşem oldu



Aslında gerçekten muhteşem mi, önümüzdeki ayaklarda göreceğiz. Volvo Ocean Race’in kurt denizcisi, kupa sahibi Mike Sanderson’ın yarışın başından bu yana yaşadığı talihsizliği biliyoruz. Daha birinci ayakta teknenin gövdesi yırtılmış ve takım Alicante’ye geri dönmek zorunda kalmıştı. İkinci ayakta D2 diyagonelindeki sorun nedeniyle Madagaskar’da mola vermiş, üçüncü ayakta finişe az bir süre kala iki vinci kırılmıştı. Son olarak dördüncü ve en zorlu ayak için Auckland’dan yola çıktıktan kısa bir süre sonra dümen palalarından biri koparak suya düşmüş ve tekne ciddi bir şekilde su alarak büyük bir tehlike atlatmıştı. Bu olay üzerine takım yönetimi, ekibin beşinci ve altıncı ayaktan çekildiğini, ABD Savannah’ta yapılacak kapsamlı bakım ve onarımın ardından yedinci ayakta yarışa yeniden katılacağını açıklamıştı. Tekne gemiyle Auckland’dan Savannah’a nakledilmişti


Nihayet yedinci ayak geldi çattı. Team Sanya nihayet, Cuma günü bakım onarım işlerinin yapıldığı Savannah’tan yola çıktı ve dün yedinci ayağın start alacağı Miami’ye ulaştı. Ekip, 30 knot hızla geldiği  400 millik seyirde tekneyi tam anlamıyla yarış şartlarında kullandı. Belli ki Mike Sanderson’ın da keyfi yerine gelmiş. “Buraya gelirken yarış yelkenlerimizi kullandık ve her şeyi yarışıyormuşçasına yaptık, tekneyi zorladık. Sonunda gördük ki teknemiz gerçekten çok iyi durumda. Bu da kendimize ve teknemize olan güveni arttırdı. Teknemiz şu an kusursuz durumda ve yarış için tam anlamıyla hazır. Eğer hava da yardımcımız olursa filoda ortalığı karıştıracağımızdan emin olabilirsiniz” diyor Sanderson. Takım şimdi suda kaybettiği zamanı telafi etmeye odaklandı.


Bu arada 2009 Dünya Moth Şampiyonu Türk yelkenci Bora Güları da ekibin Savannah-Miami arasındaki seyrinde Sanya’daydı. Güları, 23 saatlik bu seyrin bugüne kadar yaptığı en iyi açıkdeniz seyri olduğunu yazdı Facebook hesabında.

Bora Güları
Diğer yandan Camper’dan ekip değişikliği haberi geldi. Buna göre başüstü Mike Pammenter, belfıtığı nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Yerine geçecek isim ise Nick Burridge. Skipper Chris Nicholson, bu kararın takım doktorunun detaylı değerlendirmesi sonucu alındığını söyledi. Nicholson, Pammenter’ın iyice dinlenip iyileştikten sonra yeniden aralarına katılabileceğini açıkladı.

Altı takım 20 Mayıs Pazar günü 3590 deniz millik yedinci ayağı katetmek üzere Lizbon’a doğru yola çıkacak.

Yarışta son puan durumu şöyle:

Telefonica: 164 puan
Groupama: 153 puan
Camper: 149 puan
Puma: 147 puan
Abu Dhabi: 68 puan
Team Sanya: 25 puan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder