7 Mayıs 2012 Pazartesi

Cansın nihayet teknesine kavuşuyor



17 yaşındaki Serebral Palsy (beyin felci) hastası Cansın Yemlihaoğlu’nun Türkiye’deki özürlülerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla babası Hakan Yemlihaoğlu ile birlikte çıkacağı yelken seyrine beş gün kaldı. Cansın, Samsun’a kadar 350 deniz mili yol yapacağı Azuree 40’ını Perşembe günü İstanbul Yelken Kulübü’nde yapılacak basın toplantısında teslim alacak.

Tekne, son birkaç aydır Sirena Marine’in Orhangazi’deki fabrikasında modifiye edilerek Cansın’ın rahat kullanabileceği hale getiriliyordu. Tekneyi starttan sadece iki gün önce teslim alacak Cansın ve babasının deneme seyri yapmak için neredeyse hiç vakti yok. Dolayısıyla her şeyi seyir esnasında deneyecekler. Hakan Yemlihaoğlu, “Son iki günümüzü teknenin eksiklerini gidermek, yiyecek alışverişimizi yapmakla geçireceğiz” diyor.

Bu seyire aylardır hazırlanan Cansın’ın ruh halini merak ediyorum. Hakan Yemlihaoğlu şunları anlatıyor: “Günler azaldıkça Cansın’daki heyecan da gittikçe artıyor. Hatta bazen ‘acaba yapabilir miyim?’ diye tedirgin oluyor. Ancak konuşuyor ve hep birlikte bu korkularını alt ediyoruz. Anlayacağınız heyecan dorukta.”

12 Mayıs Cumartesi günü Boğaz’da yapılacak W Collection Sailing Cup sırasında Galatasaray Adası önünden yola çıkacak Cansın ve babasına, “Rota Ata Projesi” kapsamında Samsun’a doğru yelken basacak Bahçeşehir Rotary Kulübü yelkenlileri de eşlik edecek.

19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşmayı hedefleyen Cansın seyri esnasında 80 saat boyunca dümen tutacak, ana yelkeni basacak, navigasyon yapacak. Bir haftalık seyri süresince Şile, Kefken, Ereğli, İnebolu ve Sinop rotasını izleyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder