20 Mayıs 2012 Pazar

Miami yarışının galibi Abu Dhabi


Volvo Ocean Race’te sıra geldi yedinci ayağa. Sanya’nın yeniden yarışa  dönmesiyle yeniden altı tekneye ulaşan filo yerel saatle 17:00’de Miami’den Lizbon’a doğru start alacak.

Starttan bir önceki gün, yani dün Miami koyiçi yarışı yapıldı. Yarışta birinciliği Abu Dhabi aldı ve altı puanı da hanesine eklemeyi başardı. Ian Walker ve ekibi yarışta müthiş bir performans sergiledi. Özellikle Groupama’yla Abu Dhabi arasında sıkı bir çekişme yaşandı. Mücadaleyi kazanan taraf Abu Dhabi oldu.  Groupama finişe Abu Dhabi’nin hemen ardından ulaşrak ikincilik elde etti.

Finiş hattında bir mücadele de Puma’yla Camper arasındaydı. Yarışın sonuna doğru çok yakın seyreden iki takımdan Puma, finişe sadece metreler kala Camper’ı geçerek üçüncülüğe yerleşti. Sanya beşinci, Team Telefonica ise sonuncu oldu.

Miami mücadelesi, Abu Dhabi’nin koyiçi yarışlardaki dördüncü zaferi. Abu Dhabi’nin skipper’ı Ian Walker, yarışın çok zorlu geçtiğini söyledi  ve şöyle devam etti: “Bu yarışa hazırlanmak için çok fazla vaktimiz olmadı. Ancak son iki gün çok sıkı antrenman yaptık. Amacımız dünyaya Abu Dhabi’nin bu oyundan vazgeçmediğini göstermekti. Ve bunu başardık. “

Takımlar şimdi, yerel saatle 17:00’te Atlantik’i aşmak üzere 3.580 millik yedinci etap için start alacak ve Lizbon’a doğru rota tutacak.

Volvo Ocean Race’te son puan durumu şöyle:

1. Team Telefonica: 165 puan
2. Groupama Sailing Team: 158 puan
3. CAMPER with Emirates Team New Zealand: 152 puan
4. PUMA Ocean Racing powered by BERG: 151 puan
5. Abu Dhabi Ocean Racing: 74 puan
6. Team Sanya: 27 puan

Fotoğraf: Paul Todd
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder