9 Mayıs 2012 Çarşamba

Miami finişine saatler kaldı



 Volvo Ocean Race’te altıncı etabın sonuna saatler kaldı. Beş takım üçe ayrılmış durumda. En önde Puma, hemen arkasında da Camper var. İkisi de bugün son tramolalarını Bahamalar’ın Eleuthera Adası’nda atarak pruvalarını Miami’ye doğru yönlendirdiler. Birkaç saat önce de  Great Isaac Feneri dönüşünü yaptılar. Her iki takım da ortalama 12 knot hızla Miami’ye doğru ilerliyor. Camper'ın az önce Facebook hesabındaki durum güncellemesine göre (17:20) iki takımın arasındaki fark sadece 1.3 deniz mili. Ve finişe sadece 40 mil kaldı.


Camper azimli. Takımın navigatörü Will Oxley, Gulf Stream akıntısı ve önümüzdeki saatlerde bekledikleri fırtınayla Puma’yı yakalama şanslarının olduğunu söylüyor. İki takımın teke tek mücadelesi finişi oldukça heyecanlı kılacak görünüyor.



Üçüncülük savaşı ise Groupama ve Telefonica arasında devam ediyor. İki takım öncü gruptan bir hayli geride. Lider Puma’yla aralarında yaklaşık 100 deniz mili fark var. Bu iki takım da birkaç saat önce Eleuthera Adası dönüşünü yaptı. Ayağın başında en gerilerde kalan Groupama geçtiğimiz günlerde yaptığı ataklarla Telefonica ve Abu Dhabi’yi geride bırakmayı başarmıştı. Ancak Telefonica’yla arasında sadece 8 mil var. Yani her an her şey değişebilir. Filonun en arkasındaki takım ise Abu Dhabi.

Birinci olacak takımın yerel saatle 16:00, Türkiye saatiyle 23:30 civarında finişe ulaşması bekleniyor. 

 

Fotoğraflar: Ian Roman, Amory Ross, Yann Riou, Hamish Hooper

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder