12 Ağustos 2014 Salı

Team Vestas Wind, Volvo Ocean Race'te


Rüzgar enerjisi sektörünün en büyük markası Danimarkalı Vestas, Volvo Ocean Race takımına sponsor oldu. Volvo Ocean Race 2014-15’in yedinci takımı Team Vestas Wind’in duyurusu bugün yapıldı. Takımın skipper’ı, bir önceki yarışta Camper’ın dümenciliğini üstlenen Avustralyalı yelkenci Chris Nicholson. Bu, altı kez dünya şampiyonu olan Chris Nicholson’ın beşinci Volvo Ocean Race’i olacak. Sekiz kişilik takmın ikisinin ismi de açıklandı: Danimarkalı yelkenciler Nicolai Sehested ve Peter Wibroe. 24 yaşındaki Sehested, Volvo Ocean Race’e katılan en genç Danimarkalı yelkenci olacak. Takımın VO65’i halen Green Marine’de üretim aşamasında. Teknenin ağustos ortasında suya inmesi planlanıyor. Takım ardından  4 Ekim’de Alicante’de yapılacak ilk koyiçi yarışa kadar 2.000 deniz millik kalifikasyon seyrini yapacak.

Chris Nicholson
Volvo Ocean Race, sektörünün lideri Vestas’ın yelkendeki ilk icraatı değil. Danimarkalı marka daha önce de ortalama 59 knot hıza ulaşarak dünya rekoru kıran dünyanın en hızlı yelkenlisi Sailrocket’ın da sponsoru.

Team SCA, Abu Dhabi Ocean Racing, Dongfeng Race Team, Team Brunel, Team Alvimedica ve Team Vestas Wind’le birlikte yediye ulaşan Volvo Ocean Race 2014-15 filosunun sekizinci teknesinin ise bir İspanyol takım olacağı söyleniyor. Takımın sponsor konuunda henüz resmi bir açıklama yapılmasa da skipper’ının Iker Martinez olacağı belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder