27 Aralık 2013 Cuma

Sydney Hobart filosu duvara çarptı


Startının üzerinden 34 saat geçerken rüzgarsızlık Rolex Sydney Hobart yarışçılarını çıldırtmak üzere. İki teknenin yarıştan çekilmesiyle 92 tekneye düşen filonun özellikle Bass Geçidi dışında kalan kısmı oldukça hafif havada ilerlemenin yolunu bulmaya çalışıyor. Çakılıp kalmaktan ötürü son derece sinirli olan Perpetal Loyal’ın skipper’ı Anthony Bell, “İki yaşındaki kızımın kapalı yüzme havuzunda bile daha fazla rüzgar var” diyerek gerginliğini dile getiriyor.

Bu arada filonun iki iddialısı altı kez ‘Line Honour’ unvanını elde eden Wild Oats XI (WOXI) ile Perpetual Loyal (PL)  arasında kıran kırana bir savaş var. Dün geceye geç saatlere kadar yarışı lider götüren PL ilerleyen saatlerde liderliği WOXI’e kaptırdı. Ancak iki takım arasındaki mesafe sadece 10 mil. Liderlik PL’deyke de aradaki mesafe bu kadardı. Ancak yarışın takip sistemi, geçen seneki mücadelenin daha hızlı geçtiğini gösteriyor. Zira WOXI geçen yıl bu saatlerde Hobart Limanı’na girmek üzereydi. Şu an liderin önünde 200 milden fazla var. Üçüncü sırada da Syd Fischer skipper’lığındaki Ragamuffin 100 yer alıyor.


Filo her ne kadar havasızlıktan muzdarip olsa da meteoroloji uzmanları duruma oldukça iyimser bakıyor. Zira rüzgarın akşam saatlerinde 30-40 knot’a ulaşacağını öngörüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder