11 Aralık 2013 Çarşamba

Gabart: Gelecek çokgövdelilerde


Dünya yelken yarışı camiasının en ünlü isimlerini İsveç’in Göteburg şehrinde bir araya getiren World Yacht Racing Forum bugün sona erdi. François Gabart, Knut Frostad, Ken Read, tasarımcı Juan K., Farr Yacht Design Başkanı Pat Shaughnessy, IMOCA Sınıfı Başkanı Luc Talbourdet, OC Sport Başkanı Mark Turner, Team SCA Direktörü Richard Brisius gibi birçok önemli isim iki günlük etkinlik boyunca devam eden panellerde konuşma yaptı. Organizasyona bu yıl ikinci kez sponsor olan ORG Sports Başkanı Orhan Gorbon da dün yapılan toplantıda izleyicilere Bosphorus Cup’ı anlattı.

Organizasyonun bugünkü etkinliklerinden birinde konuşma yapan Vendee Globe 2012-13 birincisi François Gabart da geleceğe dair planlarıyla ilgili önemli mesajlar verdi. Gabart, günün birinde Volvo Ocean Race’te yarışmayı çok istediğini söyledi. 2011-12 Volvo Ocean Race birincisi Franck Cammas’nın yarışını büyük bir heyecanla izlediğini belirten 30 yaşındaki yelkenci, “Birçok hedefim var. Volvo Ocean Race de kesinlikle bunlardan biri” dedi. Gabart, 2017-18 Volvo Ocean Race’te en azından bir ayakta yarışmak istediğini söyledi. 

Ancak Volvo Ocean Race, Gabart’ın önümüzdeki beş yıllık planları arasında yok. Çünkü beş yıllık plan çoktan yapılmış bile. Hatırlarsanız Gabart’ın yakın gelecekte IMOCA 60’ı bırakacağını ve yine Macif sponsorluğunda bir maksi trimarana terfi edeceğini yazmıştım buradan. 2015 yazında suya inmesi planlanan 100 feet’lik trimaran, Gabart’ın önümüzdeki beş yıllık ajandasının başrolünde olacak. Fransız yelkencinin planları arasında okyanus aşırı solo rekor denemeleri ve 2018’de Route du Rhum yarışı var. François Gabart, özellikle açıkdeniz yarışçılığında geleceğin çokgövdeliler olduğunu da söyledi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder