1 Aralık 2013 Pazar

Mini Transat’ta son 70 mil

Benoit Marie
Bugün itibariyle 18’inci gününe giren Mini Transat yarışı 54 tekneyle devam ediyor. Kimi Lanzarote’de mola veren filonun liderlerinin yarın sabah saatlerinde finiş hattının bulunduğu Point a Pitre’e ulaşması bekleniyor. Finiş hattına doğru hızla yaklaşan öncüler arasında ise çok sıkı bir kapışma var.

Yarışı neredeyse en başından bu yana liderliği Prototip sınıfından İtalyan Giancarlo Pedote götürüyordu. En yakın rakibi de Fransız Benoit Marie’ydi. Çoğunlukla birbirlerine çok yakın seyreden, aralarında genellikle 20 milden az mesafe bulunan ikiliden Pedote, Marie’yle arasını üç kez açmayı başardı ancak durum tersyüz oldu. Marie, dünden beri işleri pek de iyi gitmeyen Pedote’yi geçerek liderliği kaptı. Pedote’nin dümeninde bir sorun yaşadığı ancak aradaki farkı kapatmakta azimli olduğu belirtiliyor. 

Giancarlo Pedote
2013 Mini Transat’ın birincisi olacak yelkencinin yarın sabah saatlerinde finiş hattını geçmesi bekleniyor. Her iki yelkenci de şu an 10 knot hızla ilerliyor ve aralarında sadece 15 deniz mili var. Marie’nin finişe kalan mesafesi ise 71 mil. Eğer birinci Marie olursa Pedote yarışı son 100 milde kaybetmiş olacak. Bakalım savaşın galibi kim olacak.

Serilerin ise finişe daha bir hayli yolu var. Bu sınıfın lideri Aymeric Belloir’ın finişe daha 460 mili bulunuyor. Onu takip eden ise İsviçreli kadın yelkenci Justine Mettraux. İkisinin arasındaki mesafe 100 deniz mili. Filonun geri kalan kısmı halen oldukça hafif Ticaret Rüzgarları’yla ilerlemeye çalışıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder