26 Aralık 2013 Perşembe

Perpetual Loyal lider

Fotoğraf: Carlo Borlenghi
Bu yıl 69’uncusu düzenlenen güney yarımkürenin en önemli açık deniz yarışlarından Rolex Sydney Hobart Yarışı’nda 94 teknelik filo Türkiye saatiyle bu sabaha karşı Sidney’den start aldı. Start ortalama 12-15 knot havada alındı. Start hattını ilk geçen tekne, geçen yılki yarışta hem ‘line honour’ unvanını kazanan hem de düzeltilmiş zamanda birincilik elde eden Bob Oatley’nin Wild Oats XI’iydi.

Starttan sadece iki saat sonra Audi Sunshine Coast teknesi donanımındaki problem nedeniyle yarıştan çekildiğini duyurdu. Hemen arkasından da Dodo teknesi anayelkenindeki hasar sebebiyle yarışı terk etti.


Startın üzerinden 17 saat geçerken filonun öncüleri Bass Geçidi’ne doğru yaklaşıyor. Filonun öncüsü ise en baştan beri Wild Oats XI’in bu yarışta belalısı olacağı söylenen Anthony Bell’in Perpetual Loyal’ı. 11 knot hızla giden tekne ikinci durumdaki WOXI’nin yaklaşık 10 deniz mili önünde. Üçüncü durumdaki tekne de Jim Delegat’ın Giacomo’su. Filonun en iddialılarından Hong Konglu işadamı Karl Kwok’u ‘Siyah aygır’ lakaplı teknesi  Beau Gestesi ise yarışı yedinci sırada götürüyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder