2 Aralık 2013 Pazartesi

Mini Transat 2013 birincisi Benoit Marie


Benoit Marie
Mini Transat 2013’ün birincisi Prototip sınıfında benoitmarie.com teknesiyle yarışan Benoit Marie oldu. Yarışın neredeyse tamamını lider durumda götüren Giancarlo Pedote’yi son gün geçmeyi başaran Fransız yelkenci, yarışı 18 gün 13 saatte tamamladı.

Bu, 26 yaşındaki yelkencinin ilk solo okyanus yarış başarısı. Marie, 10 yaşındayken ilk kez yelken eğitmeni sayesinde Mini Transat’tan haberdar oldu. 13 yaşındayken babası bu yarışın startına götürünce Mini Transat Marie’nin hayallerini süslemeye başladı. 14 yaşında Moth’ta yarışmaya başladı. 2008’de Tour de France’da yarışan en genç yelkenciydi. Aslında mühendislik eğitimi alan yelkenci 22 yaşında Yeni Zelanda’ya giderek burada Jean Pierre Dick ve ekibiyle birlikte JP54 projesinde çalıştı. Böylece en büyük hayallerinden birini daha gerçekleştirmiş oldu. Bu deneyimi ona Mini 650 hayallerini gerçekleştirmesi için de kapıyı araladı. 2011’de Fransa’ya dönerek Mini Transat projesine başladı.


Bu arada dümenindeki arıza nedeniyle birinciliği son gün rakibine kaptıran Giancarlo Pedote, Marie’den 1 saat 55 dakika sonra finişe ulaşarak ikinci oldu. Finişe 300 mil kala bastonu kırılan ve birçok kez laminasyon problemiyle uğraşan Pedote, tüm bunlara rağmen 24 saatte 273 deniz milinden fazla seyir yaparak rekor kırdı.

Yarışı üçüncülükle bitirmesi beklenen Remi Fermin’in ise finişe 100 mili daha var. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder