26 Şubat 2014 Çarşamba

Kiwiler’e Rus desteği (mi?)


Volvo Ocean Race 2014-15’in startına kaldı yedi ay. Takımlar ekiplerini yavaş yavaş netleştirirken söylentiler Kiwiler’in de yarışa geri döneceği yönünde.

Hollandalı takım Brunel geçen hafta VO65’ini teslim aldı. Brunel, Team SCA ve Çinli Dongfeng’den sonra teknesini teslim alan üçüncü takım oldu. Duyduğumuza göre teknesini teslim alacak bir sonraki takım Abu Dhabi Ocean Racing. Yarışa katılacağını açıklayan ikinci takım olmasına rağmen Abu Dhabi’nin VO65’ini bu kadar geç teslim almasının sebebinin üretimindeki bazı aksamalar olduğu belirtiliyor. Team SCA de teknesini teslim almasının 1. yılını geçtiğimiz hafta kutladı. Abu Dhabi’den sonra teknesini teslim alacak takım Team Alvimedica olacak.


Bu arada takımı tamamen Çinli yelkencilerden oluşturmaya çalışan Dongfeng, skipper’lık için Fransız yelkenci Charles Caudrelier’i seçti. 2016 Vendee Globe’a katılmayı planlayan 40 yaşındaki yelkencinin geçmişinde Solitaire du Figaro, Transat Jacques Vabre, Route du Rhum gibi yarışlarda dereceler bulunuyor. Caudrelier, bir önceki Volvo Ocean Race’te de Franck Cammas’la birlikte Groupama’da yarışmıştı.



Volvo Ocean Race’te bir haber de ETNZ’nin yarışa geri döneceği yönünde. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak kaynak oldukça güvenilir. VSail editörü Pierre Orphanidis’in yazdığına göre haberin kaynağı İspanya’nın en ünlü yelken yarışı yazarı Nicolas Terry. İspanyol gazetecinin yazdığına göre Telefonica CEO’su Pedro Campos’un desteğiyle Volvo Ocean Race 2014-15’e katılacak olan Kiwiler’in 16 milyon euro’luk bütçesinin 10 milyonunu Grant Dalton buldu. Parayı veren firmanın ismi henüz açıklanmıyor ancak büyük bir Rus şirketinin olduğu söyleniyor. Ekim ayında Başüstü’nde yazdığım bir haberde Kiwiler’e yarış için bütçe sağlayacak muhtemel isimlerden biri olarak son iki yıldır yelkene verdiği destekle dikkat çeken Gazprom’un adı geçiyordu. Terry’ye göre bütçenin 6 milyon eurosu’nu da İspanyol sigorta şirketi Mapfre sağlayacak. Bir önceki Volvo Ocean Race’e Camper desteğiyle katılan takım, İspanyol ayakkabı markasının artık America’s Cup’la ilgilenmesi sebebiyle sponsorsuz kalmıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder