30 Ocak 2014 Perşembe

Türkiye resmen VOR 2014-15’te


Bugün Çırağan Sarayı’nda, Türk yelken yarışçılığında bir dönüm noktasına şahit olduk. Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad’ın da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin 2014-15 Volvo Ocean Race’e katılımı tüm dünyaya resmen duyuruldu. Frostad’ın yanı sıra Alvimedica CEO’su Cem Bozkurt, takım yöneticisi –Oracle takımının eski müdürü- Bill Erkelens, skipper Mark Towill ve yarışçılardan Charles Enright’ın da katıldığı toplantıda, ilk duyduğumuz günden bu yana hepimizi heyecanlandıran bu haberle ilgili bazı ayrıntılar da gün ışığına çıktı.

En çok merak edilen konu tabii ki takımda Türk yarışçıların yer alıp almayacağı idi. Meseleye açıklık getiren Cem Bozkurt şunları söyledi:

Cem Bozkurt ve Knut Frostad
“Takımın şu ana kadar iki üyesi belli oldu. Onlar da All American Ocean Racing takımından Mark Towill ve Charles Enright. Takımda Türk yarışçı olmasını çok istiyoruz ancak ülkemizde yaşayan ve okyanus yarış deneyimine sahip Türk yelkenci maalesef hiç yok. O yüzden ekibi oluşturma görevini Mark ve Charles’a verdik. Takım onlara emanet.

Ancak başvurulara açığız. Zaten bugüne kadar 50’ye yakın Türk yelkenciden takıma katılmak için başvuru mektubu aldık ve hepsi değerlendirmeye alındı. Yarışa başvurmak isteyenler sporcuları teamalvimedica@alvimedica.com adresine mail atabilir. Seçmelerin Nisan ayında yapılması planlanıyor. Ekipte bir Türk yelkencinin olması en büyük dileğimiz. Bu 10 yıllık bir proje ve bu yarışta olmazsa sonrakilerde takımda mutlaka en az birkaç Türk yelkencinin olacağına inanıyorum.

Teknemizin arkasında Türk bayrağı yer alacak. Sancak kıç omuzlukta bayrağımız dalgalanacak. İsmimiz Alvimedica IV olacak.


Biz bu yarışa birincilik için girmiyoruz. Bitirelim, takım sağ salim yarışı tamamlasın yeter, derece gibi bir iddiamız yok. Ama belli mi olur, arada bir tane etap birinciliği gelir. Ne de iyi olur!

Volvo Ocean Race bize 15 milyon euro mal oluyor. Kampanyanın büyümesiyle bu rakam artış gösterecektir. Alt sponsorumuz yok. Yaklaşık altı ay önce alt sponsorluklar için başvurduk ama galiba kimse bizim bu projeyi yapacağımıza inanmadı. Örneğin; Çin, Hollanda, Abu Dhabi gibi rakip takımlarımızı ulusal havayolları şirketleri destekliyor. Biz bırakın onlardan cevap almayı, Türk Yelken Federasyonu da dahil olmak üzere kimseye sesimizi duyuramadık.”

Frostad, Towill ve Enright
Knut Frostad da bir Türk takımının bu yarışa girmesinin bu işe başladığı günden bu yana kendisini en çok heyecanlandıran katılım olduğunu söyledi. Yarış rotasına şu aşamadan sonra Türkiye’yi eklemenin mümkün olmadığını belirten Frostad, ancak gelecekte her şeyin mümkün olabileceğini söyledi.

Takımın iki üyesi Towill ve Enright da filonun en genç ekibi olacaklarını belirterek “Yeni şeyler dileyerek sınırlarımızı zorlayacağız” dediler.

Basın toplantısının ardından Knut Frostad, Bill Erkelens, Mark Towill ve Charles Enright’la yaptığımız özel röportajlar da Naviga Mart sayısıyla aynı anda Başüstü’nde olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder