20 Şubat 2013 Çarşamba

Pamir, MiniTransat’a aday yarışçı oldu

Fotoğraf: Christophe Breschi Ricochets17


CNR Avrasya Boat Show devam ediyor. Bendeniz blogcunuz da bir yandan fuar nöbeti bir yandan da dergi bitirme telaşından Başüstü’nü bir süreliğine ihmal etmek zorunda kaldı. Kaldığımız yerden yine devam edeceğiz...

Fuarın konuklarından biri de Fransa’daki temsilcimiz Tolga Pamir’di. Kaya Ropes’un Fransa temsilciliğini yapan Pamir, markanın da standındaydı. Biliyorsunuz Tolga Pamir, Kaya Ropes sponsorluğunda, teknesi KAYA ile MiniTransat 2013’e hazırlanıyor. Yarışın startına sadece 10 ay kalırken, Tolga Pamir geçen ay yapılan Paris Boat Show’da kayıtları açılan yarış için aday yarışçılardan biri olmayı başardı. Tolga, Naviga’nın şubat sayısında kayıt macerasını “13.10.2013-Saat 13:13” başlıklı yazısında şöyle anlattı:

“Bu kadar çok 13’ü bir arada görünce insan huzursuz olmuyor değil. Ancak Fransa’dan başlayan La Route du Rhum, Vendee Globe, Transat Jacques Vabre gibi önemli açık deniz yarışlarının saat ve tarihlerindeki rakamsal ifade MiniTransat 2013’ün organizatörü Winches Club tarafından da benimsenmiş durumda.

 Geçtiğimiz aralık ayında Vendee Globe’un süksesi arkasında belki küçük kalsa da, önümüzdeki 4 yıl boyunca gerçekleştirilecek iki MiniTransat’a evsahipliği yapacak Dournenez şehri ve Winches Club’ın Paris Boat Show’daki standı tıkabasa doluydu. Classemini’nin yıllık genel toplantısı sonrası yarışın, organizasyonun, parkurun tanıtımı ve açılan başvurular için tüm mini yarışçıları standda toplanmıştı. Yapılan sunumun ardından “Başvurular açılmıştır” sözüyle bir anda kulüp yetkilileri önüne hücum edildi. Toplantıda, seri sınıfının baskınlığına bir çözüm aranmaktaydı. Mini sınıfı amatör ruhlu denizcilere okyanus macerası yaşattığı gibi denizcilik endüstrisinde birçok yeniliğe de öncülük eden bir okul gibi. 83 yarışçıyla sınırlı olduğu için sırasını kapmak üzere herkes adeta birbirini çiğniyordu. Doğruyu söylemek gerekirse ben böyle bir hücum beklemiyordum. Herkes gibi ben de ilk başvurumu gerçekleştirdim. İnanılmaz bir seri sınıfı katılımı ile şimdilik bekleyenler arasında 18. sıradayım. Ancak hareketli ve yoğun bir sezon beni bekliyor. Eğer bir sorun yaşamazsam ilk yarış sonrası benim de katılımı kesin yelkenciler arasında yer almam gerekiyor.

Geçtiğimiz MiniTransat’ı gerçekleştirmiş olmam büyük bir tecrübe olsa da tekrar katılım için şartlar değişmiyor. Tekne ve kaptanının birlikte 1000 deniz millik yarış parkurunu gerçekleştirmiş olması gerekiyor. Geçtiğimiz sezonda terk etmek durumunda kaldığım Açores Adaları Yarışı yerimi kesinleştirmeme engel olmuş durumda. Şimdi ise ikinci bir yarış başlıyor. Eğer kontenjan dolarsa en çok mil gerçekleştirmiş yarışçılar öncelik sahibi olacak. Bu sebeple yavaş yavaş açıklanan yarış talimatları ile sezonun yarışlarına başvurularımı da gerçekleştirdim. Fransa’nın Atlantik kıyısında toplam 11 yarışta Kaya Ropes ile Türk bayrağını dalgalandırarak 8.000 deniz milini katedeceğiz.”

Yazının tamamı Naviga’nın şubat sayısında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder