7 Nisan 2012 Cumartesi

“Hayatımın en zor açıkdeniz yarışıydı”

Puma ve Telefonica dün akşam uluslararası medyanın benzetmesiyle “destansı bir finişe” imza atmışlardı. Brezilya sahillerine akşamüstü saatlerinde binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılanan iki ekip Itajai’e sadece 13 dakika arayla ulaşmışlardı. Puma böylece Volvo Ocean Race’in bu son yarışında ilk başarısını elde etmiş oldu. Hem de en zorlu etapta.







Gazetecilere konuşan Puma’nın skipper’ı Ken Read. “Daha önce böylesine zor bir açıkdeniz yarışım olmamıştı. Artık yiyeceklerimiz bile tükenmişti. Kalbimiz teknelerindeki hasar nedeniyle yarışa ara vermek zorunda olan arkadaşlarımızın yanında. Bunun ne demek olduğunu, hele bir de Güney Okyanusu’ndaysanız çok iyi biliyoruz.”





Kırılan direği yenilenen Groupama dün akşam yarışı bıraktığı noktaya  geri dönmek üzere bağlandığı Punte del Este’den ayrıldı. Camper da hala pruvasındaki hasarı gidermek üzere bağlandığı Şili’nin Puerto Montt Limanı’nda. Kararda bir  değişiklik olmazsa bu hafta sonu yarışa geri dönerek Itajai’de finiş yapmayı planlıyor.





Bu arada Sanya ve Abu Dhabi’nin kara ekibi tam anlamıyla zamanla yarışıyor. Abu Dhabi’nin ekibi ekip Sanya’ya geri döner dönmez tekneleri gemilere yükleyebilmek için deyim yerindeyse canına dişine takarak çalıştı. Abu Dhabi’nin teknesi Azzam 20 Nisan’da Itajai’de yapılacak hazırlık yarışına yetişecek. Sanya ise yaklaşık 10 gün önce altıncı ayakta da yarışmayacağını, direkt yedinci ayaktan yarışa yeniden katılacağını açıklamıştı.

Beş takım, 21 Nisan’da Itajai’de yapılacak koy içi yarışının ardından 22 Nisan’da 4800DM’lik altıncı ayak için Miami’ye doğru yola çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder