12 Kasım 2014 Çarşamba

Volvo Ocean Race’te kardeş rekabeti


Bildiğiniz gibi Volvo Ocean Race’in ilk ayağı Iker Martinez skipper’lığındaki İspanyol takım Mapfre için hiç de parlak geçmemişti. 26 gün süren Alicante-Cape Town ayağı boyunca birkaç kez öncü gruba dahil olabilen takım, yarışın ortalarından itibaren oldukça gerilerde kalmıştı ve en sondaki Team SCA’yle neredeyse sonunculuk için kapışıyordu. Cape Town’a kadar altıncı sırada (sondan ikinci) giden Mapfre, şehrin ünlü dağı Table Mountain’e fazla yanaşıp da çukura düşünce,  son düzlükte sondan ikinciliği Team SCA’ye kaptırarak yarışı sonuncu olarak tamamlamıştı. Oysa ki takım, ekibindeki isimlerle, özellikle de solo açık deniz yarışlarının en önemli isimlerinden Michel Desjoyeaux’la son derece iddialıydı ve birçok kişinin favorisiydi. Ancak olmadı.

Takım Cape Town molasında uzun uzun toplantılar yaptı ve ekipte revizyona gitmeye karar verdi. Dün yapılan açıklamada Michel D.’nin sonraki ayaklarda yarışmayacağı, zaten kendisinin her ayakta yarışmayacağının çok önceden verilmiş bir karar olduğu belirtildi. Hatta belirtilmekle kalınmadı özellikle vurgulandı: Michel D.’nun zaten tüm yarışta yer alması planlanmıyordu.

Rob Greenhalgh
Takım dün yaptığı açıklamada Michel D.’nun yerine navigatör olarak, bir önceki yarışta navigatörü olduğu Groupama’nın kazanmasında büyük payı olan Jean Luc Nelias’ın alındığını duyurdu. Takımdan bugün bir açıklama daha geldi. Açıklamayla İngiliz yelkenci Rob Greenhalgh’ın da takıma alındığı duyuruldu. Bu, 37 yaşındaki yelkencinin dördüncü Volvo Ocean Race’i olacak. Takımın kaptanlarından biri olan (watch captain) Greenhalgh, 2005-2006 yarışı birincisi ABN AMRO ONE, 2008-2009 yarışı ikincisi Puma ve bir önceki yarışta Abu Dhabi Ocean Racing ekibinde yer aldı.

Libby Greenhalgh
Rob Greenhalgh’ın Mapfre ekibine dahil olmasıyla filoda ilginç bir durum da meydana geldi. Çünkü Rob Greenhalgh’ın kız kardeşi Libby Greenhalgh da Team SCA’nın navigatörü olarak yarışıyor. Bu, 34 yaşındaki Libby Greenhalgh’ın ilk Volvo Ocean Race’i. Böylece Greenhalgh kardeşler birbirlerine rakip oldu.

Bu arada takımların VO65’leri karaya alındı, bakımdan geçirildi ve birer birer suya indiriliyor. Cape Town ayağının koyiçi yarışı Cumartesi günü yapılacak. Abu Dabi’de sonlanacak ikinci ayağın startı ise 19 Kasım Çarşamba günü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder