3 Ekim 2012 Çarşamba

ACWS’de yeni bir isim

-->

America’s Cup World Series’in 2012-13 sezonunun ikinci ayağı San Fransisco’da match race elemeleriyle başladı. Serinin ikinci ayağı öncesi Team Korea’nın, büyük bir başarı göstererek takımı genel sıralamada üçüncülüğe çıkaran skipper’ı Nathan Outteridge’in Artemis Racing’e geçtiğini duyurmuştum. Buna göre Artemis yine Red ve White ile iki takım olarak yarışacak. White’ın skipper’lığını Terry Hutchinson, taktisyenliğini de İngiliz olimpiyat madalyalı yarışçı Iain Percy üstlenecek. Red’in dümencisi Arjantinli Santiago Lange ve taktisyeni Kevin Hall bu aralar AC72’nin tamamlanmasıyla meşgul olduğundan bu teknenin dümenine Outteridge geçecek. Taktisyenleri de oldukça sağlam; bu görevi Paul Cayard üstlenecek.

Bu arada Team Korea, Outteridge’in ayrılmasıyla oluşan boşluğu Peter Burling’le doldurdu. Bu transferle, daha önce filonun en genç skipper’ı unvanını taşıyan 26 yaşındaki Outteridge bu unvanını kaptırmış oldu. Zira yerine gelen Yeni Zelanda’nın parlak yelkencisi Burling henüz 21 yaşında. Burling, sekiz yaşındayken yelkene başladı, 16 yaşına geldiğinde iki tane dünya şampiyonluğu vardı. 17 yaşına geldiğinde ise ilk kez olimpiyatlarda yarıştı. Burling’in bu kadar genç yaşta böyle önemli bir göreve getirilmesi kararının alınmasında, yelkencinin Londra Olimpiyat Oyunları’nda 49er sınıfında gümüş madalya kazanmasının etkili olduğu belirtiliyor.  

Yarışlardan hemen önce ilginç bir hasar hikayesi de medyaya yansıdı. Loick Peyron’un skipper’lığındaki Fransız Energy Team’in AC45’i geçtiğimiz Cumartesi akşamı San Fransisco’da bağlı bulunduğu Pier 30/32’den bir şekilde kendi kendine ayrıldı ve körfeze doğru sürüklenmeye başladı. Neyse ki hava sert olmadığından çok açıklara gitmeden katamaran bağlı bulunduğu yere geri getirildi. Teknede ufak tefek hasarlar olduğu söyleniyor.

Bir hasar haberi de Oracle’ın AC72’sinden. Geçtiğimiz günlerde takım deneme seyrindeyken katamaranın daggerboard’u koptu. Olay anı aşağıdaki videoda da açıkça görülüyor. Ancak hasar itinayla giderildi. Meraklısına, hasarın nasıl giderildiği de bu videoda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder