2 Şubat 2012 Perşembe

Bunu Liz Wardley bile beklemiyordu

Blogdaki yazılara geri dönüp baktığınızda Vendee Globe ve kadın haberlerinin ağırlıkta olduğu dikkatinizi çekmiştir. Bunun sadece bir tesadüf olduğunu söylemem gerekiyor. Blogun sahibi bir kadın olduğundan hemcinslerine ayrıcalık yapıyor gibi görünmesin sakın. Diğer yandan Vendee Globe’a bu kadar değinmişken bu haberi atlamak da olmazdı. Zira geçtiğimiz günlerde ismi adaylar arasında dahi geçmeyen Papua Yeni Gineli yelkenci Liz Wardley, hiç kimsenin beklemediği bir anda Vendee Globe’a katılacağını açıkladı. Bu, bırakın Vendee meraklılarını Liz için bile büyük bir sürpriz oldu. Liz Wardley aslında Atlantik’i kanoyla geçecek ilk kişi olmaya hazırlanıyordu. Hatta bu projesini aralık ayındaki Paris Boat Show’da duyurmuştu. “Tam bu projeyi açıkladıktan bir hafta sonra Vendee Globe için sponsorumla bir kontrat imzaladım. İnanın bunu ben bile beklemiyordum” diyor Wardley.

Halen yaşamını Fransa’da sürdüren yelkenci, sponsorunun ismini henüz açıklamıyor. Detaylar 9 Mart’ta düzenlenecek basın toplantısında anlatılacak. Ancak duyumlar sponsorunun bir Fransız markası olduğunu söylüyor. Yine dedikodulara göre Wardley, eski Vendee’ci Marc Thircelin’in yarıştığı Finot-Conq tasarımı tekneyle mücadele edecek.

Liz Wardley çok genç, 32 yaşında. İlk önemli başarısı henüz 18 yaşındayken elde ettiği Hobie Cat Dünya Şampiyonası’nda ikincilik oldu. Esas çıkışını ise bir yıl sonra, yani 1999’da yaptı. O yıl yapılan Sydney Hobart Yarışı’na katılan en genç yelkenciydi. 36ft’lik Phillips Foote isimli Elliot’ıyla yarışan Wardley, sınıfındaki herkesi geçti ve “Sydney Hobart’ta birinci olan ilk kadın yelkenci” unvanını elde etti. 2001-2002’deki Volvo Ocean Race’te Lisa McDonald skipper’lığındaki Amer Sport Too’nun başüstünde görev aldı. 2003’te neredeyse tüm Vendee Globe yarışçılarının özgeçmişinde yer alan Mini Transat’ta yarışacaktı ancak teknesi yetişmediği için start hattında yer alamadı. Bu şanssızlıktan sonra yaklaşık beş sezon boyunca Sojasun sponsorluğunda Figaro sınıfında yarıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder